PSD îl acuză pe Florin Cîţu că a anunţat "sfârşitul pandemiei" din disperare

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2021

"«Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate» este doar un exerciţiu de imagine. Normalitatea nu o stabileşte Cîţu prin comitetul lui. Toţi specialiştii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viaţă socială normală", a declarat Secretarul general al PSD,Paul Stănescu.

"«Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate» este doar un exerciţiu de imagine. Normalitatea nu o stabileşte Cîţu prin comitetul lui. Toţi specialiştii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viaţă socială normală", a declarat Secretarul general al PSD,Paul Stănescu.

Lupta politică nu poate face abstracţie de criza sanitară, din contră, partidele se folosesc din plin de pandemie pentru puncta în faţa adversarilor.

Opoziţia parlamentară lasează atacuri în valuri la adresa coaliţiei aflate la guvernarea, cele mai multe imputări având legătură cu pandemia. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că, într-un act "disperat şi iresponsabil" de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Florin Cîţu a anunţat sfârşitul pandemiei de la 1 iunie: "Într-un act disperat şi iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîţu a anunţat sfârşitul pandemiei de la 1 iunie şi constituirea unui comitet care ne va aduce la o viaţă normală. "Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate' este doar un exerciţiu de imagine. Normalitatea nu o stabileşte Cîţu prin comitetul lui. Toţi specialiştii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viaţă socială normală". Stănescu a adăugat că sunt mulţi factori pe care guvernanţii nu îi pot controla şi care trebuie luaţi în considerare: "Ca să-şi mai îndrepte imaginea rău şifonată de măsuri aberante de restricţie, precum închiderea magazinelor de la ora 18,00, a plusat şi ne-a anunţat că gata, de la 1 iunie intrăm în normalitate. De ce era nevoie de un astfel de comitet? Adică până acum ministerele şi Guvernul nu au avut în vedere revenirea la normalitate? Nu asta este misiunea Guvernului penelisto-userist? Prin comitetul acesta inutil, domnul Cîţu doar îşi cumpără timp pentru propria sa agendă şi creează false aşteptări românilor. Ce promite nu este deloc un act de responsabilitate. Faptul că nu s-a consultat nici cu useriştii, nici măcar cu colegii lui liberali, arată cât de personală îi este agenda. În spatele acestui exerciţiu de imagine stă o luptă politică internă acerbă, între liberali şi liberali, între liberali şi userişti, în funcţie de care se iau decizii politice aberante. Conflictele din interiorul coa­liţiei nu aduc niciun bine românilor. Când ei se luptă pentru putere, România sărăceşte".

Faptul că premierul s-a consultat cu partenerii de guvernare o dovedesc însă declaraţiile copreşedintelui USR PLUS. Vicepremierul Dan Barna a declarat că obiectivul este ca restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 să fie relaxate începând cu luna iunie: "Premierul a exprimat preocuparea care există în cadrul Guvernului de a adapta permanent măsurile cât de bine la realitatea pandemică. Este o dorinţă, un obiectiv pe care îl avem cu toţii ca, într-un termen cât mai scurt, dacă se poate de la nivelul lunii iunie, să mai relaxăm o parte dintre aceste restricţii, în funcţie de care va fi stadiul pandemiei şi care vor fi cifrele şi la ATI şi spital şi numărul de teste pozitive. (...) Măsurile sunt dintre cele care există în momentul de faţă: cele legate de orele de funcţionare a magazinelor, cele legate de aceste intervale de restricţii care sunt în momentul de faţă în funcţiune. Vedem că am reuşit să ajungem într-o zonă de plafon şi asta este o veste cumva îmbucurătoare, sperăm să rămânem cât de puţin pe acest plafon şi apoi cifrele să înceapă să scadă". Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva revenirii la normalitate după 1 iunie, a declarat la începutul săptămânii premierul Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Revenirea la normal cere multe vaccinari, MAI ALES in zonele INFECTATE. La Suceava de ex, f multi asteapta Pfizerul, Zeneca are f multe locuri libere. Multi spera Sputnik. Asta spune ceva.

    1. Da, ne spune ca propaganda rosie sovietica este activa in tara noastra.

      da, e adevarat.

      Romania e o tinta importanta pentru Rusia pe actiuni psy ops (psychological operations) si culegere de date de la varful structurilor de decizie.  

    Ei, nu. Nu. Este prea de tot. Sigur se puteau lua masuri mai bune, sigur au fost gresesc dar nu pot sa accept lectii de la Paul Stanescu. Nu pot, este peste puterile mele. Cel numit de presa si de colegii de partid ‘tractoristul” a ajuns portavocea unui partid care ar putea sa gaseasca pe cineva care sa nu il demoleze si mai mult imaginea. Unde gaseste PSD numai de-astia, nu stiu. Parca vrea sa se ingroape cu mana lui. Paul Stanescu este prototipul de imagine al PSD. Cred ca are origine sanatoasa si maxima smecherie. Imi amintesc slugarnicia tematoare cu care Olguta Vasilescu isi exprima admiratia si recunostinta fata de dl Stanescu. Parca ti se face for de Nastase. Totusi.

    1. Un tractorist psd ist este mai destept decat toti pnl usr isti vostri

      Deci este tractorist - o buna recunoastere

      Hai dle,să fim serioși, trebuie să treacă 3 generații ca să pară un domn în costum!

      Cred că viitoare generație va purta cravată, următoarea va renunța la șosete albe la costum negru si apoi mai vorbim ,mai cumpărăm o carte... 

    mai tine pana in martie-aprilie 2022.

    am mai zis-o de zeci de ori aici in ultimul an, trebuiau oamenii sa retina.  

    Dacă președintele , guvernanții anunță ceva , nu e bine ,dacă nu anunță iar nu e bine , dacă se vaccinează sau nu , iar nu e bine...

    Mare oftică la psd...

    Oftică la unii ,prostie la alții , psihiatrie la mulți... 

    nu-mi spune mie guvernul cand sa traiesc normal

    1. foarte corect!

      cand vei vedea un aparat birocratic conducator incepand sa normeze detalii fine ale vietii unui individ = acela e semnul dictaturii.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb