PSD îl propune pe Voinea ca premier, PNL susţine un guvern tehnocrat

Andrei Stan
Politică / 9 noiembrie 2015

PSD îl propune pe Voinea ca premier, PNL susţine un guvern tehnocrat

Iohannis, consultări la Cotroceni cu PSD şi PNL

----------

Actualizare 20:13 Blaga: "Nu o să votăm niciodată un premier propus de PSD"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat în această seară că PNL nu va vota niciodată un premier propus de PSD, transmit surse din presă.

Blaga a comentat, în faţa jurnaliştilor, propunerea de către PSD a lui Liviu Voinea pentru funcţia de premier. "Domnul Voinea nu a fost în stare să gestioneze bugetul şi până şi PSD l-a dat afară. Cum o să gestioneze Guvernul României?", a afirmat Blaga.

Acesta a subliniat că PNL nu va vota niciodată în Parlament un premier propus de PSD.

"Nu o să votăm niciodată un premier propus de PSD. Suntem în opoziţie cu PSD, asta înseamnă opoziţie", a completat Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat convinsă că preşedintele Klaus Iohannis va avea o propune distinctă de premier faţă de cea avansată de PSD. "Sunt sigură că preşedintele va avea o propunere distinctă de cea a PSD, ca să eliminăm orice fel de dubiu", a spus Gorghiu, la Palatul Cotroceni.

(S.A.)

------------

Actualizare 19:30 Gorghiu: PNL susţine varianta unui prim-ministru tehnocrat

Preşedintele Klaus Iohannis a propus PNL formarea unui guvern tehnocrat, iar partidul susţine această variantă, în absenţa unui acord politic privind alegerile anticipate, a anunţat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, la finalul consultărilor cu şeful statului.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că partidul a propus în continuare soluţia alegerilor anticipate, însă, pentru ca aceasta să fie posibilă era nevoie de un acord politic cu toate partidele parlamentare. În condiţiile în care mare parte din acestea nu au fost de acord cu anticipatele, liberalii nu au dorit să blocheze ieşirea din criză.

"Astăzi în discuţiile pe care le-am avut, preşedintele ne-a propus varianta unui guvern tehnocrat, cu un premier tehnocrat. Este o variantă cu care PNL este de acord", a afirmat Gorghiu.

Ea a mai precizat că este însă nevoie de depolitizarea administraţiei pentru că altfel tot PSD va guverna.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:23 Au început consultările cu PNL

Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii Partidului Naţional Liberal pentru desemnarea unui nou premier au început în această seară, la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia PNL fac parte copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.

(S.A.)

----------

Actualizare 18:39 Liviu Dragnea: "Propunerea noastră de premier este Liviu Voinea"

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României Liviu Voinea este propunerea social-democraţilor pentru ocuparea postului de premier, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea, astăzi la Palatul Cotroceni.

"Sunt convins că am făcut o propunere bună, eficientă", a spus Dragnea la sfârşitul întrevederii cu preşedintele Iohannis.

Referitor la această propunere "pentru un premier tehnocrat", Liviu Dragnea a menţionat că "Preşedintele a zis că este una rezonabilă".

"Ne-am gândit care să fie persoana pe care să o propunem şi este Liviu Voinea. Colegii din coaliţie nu au respins această propunere. Este vorba de faptul că PSD a venit să-şi asume această propunere, pentru că partidele politice şi-au trimis rerezentanţii în Parlament în urma unui vot popular. Considerăm că avem obligaţia de a face aceasă propunere şi o să o susţinem", a declarat liderul PSD.

(A.L.)

-----------

Actualizare 18:18

Fostul ministru al Bugetului Liviu Voinea este propunerea PSD pentru a ocupa funcţia de premier, după demisia lui Victor Ponta, potrivit unor surse citate de televiziunile de ştiri. Voinea este viceguvernator BNR, tehnocrat susţinut de social-democraţi.

Cea de-a doua rundă de consultări dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partidele şi formaţiunile parlamentare privind desemnarea unui nou premier a început, luni, la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii PSD.

Din delegaţia social-democraţilor fac parte preşedintele PSD, Liviu Dragnea, preşedintele executiv Valeriu Zgonea, parlamentarii Ecaterina Andronescu, Georgian Pop şi Gabriela Firea.

Şeful statului este însoţit de consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Andrei Muraru şi Laurenţiu Ştefan.

(A.L.)

-----------

Şeful statului se consultă, în această seară, în cea de-a doua rundă de negocieri pentru desemnarea unui nou prim-ministru, cu Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal.

Preşedintele se va consulta cu reprezentanţii PSD, de la ora 18:00, şi cu cei ai PNL, de la ora 19:00.

PSD îi va face preşedintelui o propunere de premier la consultările din această seară, a anunţat liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Dragnea nu a dorit să precizeze cine este nominalizarea PSD.

"În seara aceasta o să-i facem preşedintelui o propunere de prim-ministru", a declarat preşedintele PSD, citat de surse din presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Speram ca noul prim -ministru sa nu faca o politica de distrugera firmelor mici si mijlocii,sa faca curatenie in finante si ANAF, sa se inconjoare de oameni profesionisti,nu de cei ce executa un ordin.Cine are interes sa falimenteze firmele?Tinerii nostrii unde sa mai lucreze?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb