PSV Company a intrat în insolvenţă

Ştefania Ciocârlan, Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2009

Activitatea fostei companii Petromservice a intrat sub supravegherea unui administrator special

Conducerea PSV: "Noi am fost de acord cu deschiderea procedurii insolvenţei"

PSV a redus cu 25 de milioane de euro finanţarea unei companii din grup l Salariaţii PSV revendică aproape 150 de milioane de euro în instanţă

Fosta companie "Petromservice" SA, redenumită PSD Company, după vânzarea diviziei de exploatare către Petrom, a intrat în procedura generală a insolvenţei, în urma admiterii cererii reditoarei "Constam Metal" Buzău de către Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a numit ca administrator judiciar societatea RVA Insolvency Specialists SPRL, care va supraveghea activitatea companiei, şi a interzis administratorilor PSV să înstrăineze părţile sociale sau acţiunile pe care compania le deţine.

Problemele companiei PSV au izbucnit după ce mii de salariaţi ai săi şi-au revendicat în instanţă plata unor drepturi băneşti restante.

Datoriile provin din neplata unor prime de Crăciun şi de Paşte, începând cu anul 2005, cu o valoare egală cu a unui salariu mediu de bază pe societate, actualizat cu rata inflaţiei. Cuantumul pretenţiilor celor aproape 12.000 de salariaţi ai PSV se ridică la aproape 150 de milioane de euro. Tocmai ca să analizeze aceste probleme, acţionarul principal al PSV, firma cipriotă Elbahold, despre care se presupune că ar fi controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, a cerut o informare cu privire la litigiile cu salariaţii care afectează activitatea societăţii. Solicitarea Elbahold, de analizare a acestei situaţii în AGA din 2 martie, a venit aproape simultan cu cererea societăţii Constam Metal de deschidere a procedurii insolvenţei, cerere depusă pe 26 februarie 2009.

Administratorul judiciar desemnat a convocat AGA extraordinară şi ordinară a PSV pentru data de 13 mai 2009, când vor fi aprobate rezultatele financiare pe anul trecut, dar şi desemnarea administratorului special al societăţii.

Gheorghe Şupeală, directorul general, ne-a declarat:"Noi am fost de acord cu deschiderea procedurii de insolvenţă". Domnia sa a admis că deschiderea procedurii de insolvenţă are legătură şi cu drepturile salariaţilor, dar menţionat că, deocamdată, nu doreşte să facă mai multe comentarii pe această temă.

Dechiderea procedurii de insolvenţă presupune în prima etapă realizarea unui plan de reorganizarea a PSV Company, care să fie aprobat de către adunarea creditorilor societăţii, la care se pot înscrie inclusiv salariaţii companiei. Compania Petromservice şi-a schimbat numele în PSV Company, după ce, anul trecut, Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea operaţiunilor petroliere de către Petrom. În urma preluării, acţionarii PSV au încasat de la Petrom 328 de milioane de euro. Principalii acţionari ai companiei sunt firma cipriotă Elbahold şi Asociaţia salariaţilor din Petrom, condusă de Liviu Luca.

PSV a redus finanţările cu companiile din grup

Compania PSV deţine participaţii la mai multe companii din grupul de presă Realitatea Caţavencu, precum şi ziarul Ziua:

- Global Video Media;

- Geoasset SRL;

- Management Fulcrum SRL;

- Ana-Maria Press SRL;

- GMG Media Box SA;

- Realitatea Media SA;

- Editura Ziua;

- Insomar SA;

- Caţavencu SA;

- Euroest Press SRL;

- Dixit Press SRL;

- Ziua SRL.

PSV Company şi GMG Media Box, care urma să preia şi televiziunea Telesport, au încheiat acum un an un contract de finanţare în valoare de 90 de milioane de euro. În decembrie 2008, acţionarii GMG au aprobat diminuarea împrumutului de la PSV de la 90 la 65 de milioane de euro şi modificarea scadenţelor finanţării, precum şi a obiectivelor ei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce stiti despre plata datoriilor pe care sindicatul d-lui LUCA ( daca poate fi numit domn) le are fata de de salariati, in procesul intentat de Casa de avocatura Craiova?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb