Purcari - prima companie internaţională listată la BVB care se alătură ARIR

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2019

Purcari - prima companie internaţională listată la BVB care se alătură ARIR

Purcari Wineries Group, unul dintre cele mai mari grupuri de vinificaţie din regiunea Europei Centrale şi de Est, devine Membru Asociat al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), potrivit unui comunicat de presă.

Purcari a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în Februarie 2018, încheind cu succes prima Ofertă Publică Iniţială a unei companii din Republica Moldova.

Eugen Comendant, COO Purcari Wineries, a declarat: "Ne-am angajat să creăm valoare şi să livrăm randamente superioare pentru toţi acţionarii noştri. Asocierea cu ARIR dovedeşte importanţa pe care noi o acordăm relaţiei cu investitorii şi dezvoltătorii comunităţii companiilor listate. Ne bucurăm să împărtăşim cu ceilalţi membri cele mai bune practici de guvernanţă corporativă şi să scriem împreună istoria IR-ului românesc".

La rândul său, Daniela Şerban, Preşedinte şi Cofondator ARIR, a adăugat: "Prin asocierea cu Purcari, ARIR confirmă angajamentul şi determinarea în implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii pentru companiile de stat şi pentru cele private, local şi internaţional. Suntem încântaţi să preluăm din dinamismul şi entuziasmul companiei reper din Republica Moldova şi lider regional, încurajându-ne, totodată, să fim mai activi în ţara vecină".

Purcari Wineries Group deţine un portofoliu compus din mai multe branduri de vin şi vin spumant, din toate categoriile de preţ, precum şi un brand de vin premium, gestionând aproximativ 1,3 hectare de podgorii şi patru vinării din România şi Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar.

Fondat în 1827 de colonişti francezi, grupul Purcari este în prezent cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de pieţe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi America (SUA şi Canada).

Purcari se alătură unui grup de elită de companii, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Antibiotice, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Teraplast şi Transelectrica.

ARIR a fost înfiinţată în Noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca membru asociat - companii listate, în curs de listare sau care emit obligaţiuni listate, membru afiliat - alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligaţiuni listate şi membru profesionist - persoane cu experienţă în IR. Membrii ARIR au acces la un conţinut exclusiv, la sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor şi obiectivelor de IR, şi participă la proiectele de dezvoltare a pieţei de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb