PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL GUVERNULUI: "Premierul Cioloş a cerut rapoarte complete de la autorităţi cu privire la uciderea ursului din Sibiu"

Mathias Klein
Politică / 15 octombrie 2016

Ursul împuşcat miercuri în Sibiu (Sursa foto: captură Youtube)

Ursul împuşcat miercuri în Sibiu (Sursa foto: captură Youtube)

Premierul Dacian Cioloş a cerut rapoarte complete, până luni, de la responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu, care s-a soldat cu uciderea unui urs în oraş, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"Prim-ministrul Dacian Cioloş a discutat azi cu responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu care s-a soldat cu uciderea unui urs în intravilanul oraşului. Ministerul Afacerilor Interne, prefectul judeţului Sibiu, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor şi ANSVSA i-au prezentat premierului rapoarte intermediare asupra evenimentului. Prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut rapoarte complete ale situaţiei până luni, 17 octombrie, după ce instituţiile cu responsabilităţi îşi vor finaliza şi anchetele interne declanşate deja", a spus Iolu, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că premierul Cioloş a fost informat că la nivelul MAI s-a început revizuirea procedurilor de intervenţie în caz de evenimente excepţionale.

"În acelaşi timp, premierul a fost informat că, încă de săptămâna trecută, la nivelul MAI s-a început o revizuire a procedurilor de intervenţie în caz de evenimente excepţionale, precum a fost cel din Sibiu, iar Ministerul Mediului va prezenta până joi, 20 octombrie, stadiul înfiinţării Serviciului de Urgenţă pentru Animale Sălbatice - SUAS, procedură demarată, dar nefinalizată până în acest moment", a afirmat Liviu Iolu.

Precizările purtătorului de cuvânt al Guvernului vin după ce, miercuri, la Sibiu, a fost împuşcat un urs care a ajuns pe străzile oraşului. Ursul a fost împuşcat pentru că reprezenta un pericol prea mare, a anunţat IPJ Sibiu, precizând că s-a încercat tranchilizarea lui, dar nu s-a reuşit acest lucru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta da implicare; de la mic la mare ar trebui sa-i urmam exemplul! 

    De ce protectia animalelor nu a intervenit sa-l elimine fara sa fie omorit?E mai usor sa doarma si sa gaseasca vinovati?De ce nu a gasit masuri sa nu intre ursul in oras?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb