PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL KREMLINULUI: Abordarea lui Trump privind politica externă, "fenomenal de apropiată" de cea a lui Putin

Andrei Stan
Internaţional / 12 noiembrie 2016

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Kremlinul a afirmat că abordarea noului preşedinte american Donald Trump privind politica externă este "fenomenal de apropiată" de cea a liderului rus Vladimir Putin, ceea ce îi oferă Moscovei speranţa că relaţiile SUA-Rusia se vor îmbunătăţi treptate, informează agenţia Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că a văzut asemănări incredibile între ideile celor doi, ceea ce înseamnă că există o bază solidă pentru a lansa un dialog important între Moscova şi Washington.

Peskov, care se află în SUA pentru un turneu de şah, s-a declarat uimit de cât de mult a semănat discursul lui Trump din noaptea alegerilor cu un altul rostit de Putin în sudul Rusiei, luna trecută, potrivit News.ro.

Ambii au spus că pun interesele ţării lor pe primul plan, dar sunt deschişi la dezvoltarea de relaţii cu alte ţări, în funcţie de cât de dispuse sunt ţările respective să aprofundeze relaţiile.

"Ei (Putin şi Trump, n.r.) au stabilit aceleaşi principii de politică externă, iar acest lucru este incredibil", a declarat Peskov joi seară.

Acesta a adăugat: "Este fenomenal cât de aproape sunt unul de altul în ceea ce priveşte abordarea lor conceptuală privind politica externă. Iar aceasta este, probabil, o bază bună pentru optimismul nostru moderat că vor putea cel puţin să lanseze un dialog pentru a începe să cureţe grajdurile lui Augias în relaţiile noastre bilaterale".

În condiţiile în care Moscova şi Washington au diferende profunde privind Siria, Ucraina şi NATO, Peskov a avertizat că ar putea dura mult timp până când relaţiile se vor îmbunătăţi semnificativ, pentru că s-a permis deterioarea lor puternică.

Oficialul rus a precizat: "Durează ani să fie obţinută o atmosferă de încredere reciprocă", a insistat el. "Nu este posibil doar să declarăm că există o atmosferă de încredere reciprocă, în special după ce a fost făcut atât de mult rău relaţiilor noastre în ultimii ani".

Anterior, Peskov a declarat pentru agenţia TASS că Putin este dispus să fie flexibil în ceea ce priveşte repararea relaţiilor, dar există o limită a flexibilităţii sale şi că are nevoie de reciprocitate din partea SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb