Puterea şi opoziţia au agendă legislativă diferită

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2004

PSD e preocupat de negocierile pentru aderare şi programele sociale

Opoziţia e cu gîndul la Codul electoral

Pentru acest an, toate forţele politice şi-au făcut publice priorităţile. Partidul aflat la putere va fi preocupat, în primul rînd, de integrarea ţării în NATO şi de adoptarea legislaţiei comunitare. Pentru alinierea economiei la cerinţele Uniunii Europene, Guvernul va propune spre dezbaterea Parlamentului proiectul de lege privind energia termică şi legea de modificare a procedurii falimentului instituţiilor bancare. Tot pentru a răspunde cerinţelor externe, guvernul va elabora proiecte legislative pentru protecţia victimelor infracţiunilor şi protecţia copilului. Parlamentul va trebui să adopte în sesiunea care vine, Codul Consumului, elaborat de specialiştii guvernului.

Printre proiectele de lege promovate de PSD şi aflate deja în Parlament, se află cele privind Codul Penal, statutul magistraţilor, organizarea judiciară, asigurările private de sănătate, siguranţa naţională sau pensiile ocupaţionale.

Opoziţia are ca priorităţi definitivarea Codului electoral, pentru a se putea pregăti de alegeri. Mai mult, PD şi PNL şi-au propus să sancţioneze guvernarea prin moţiuni simple, comisii de anchetă, interpelări şi moţiuni de cenzură. PNL doreşte adoptarea legii de modificare a cadastrului şi a legii privind accelerarea proceselor funciare în sensul urgentării procedurii. PNL va introduce la Senat legea concordatului preventiv.

PSD vrea să înfiinţeze Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Programul de guvernare mai prevede reglementarea jocurilor de noroc, elaborarea Codului Administrativ şi a Codului de Procedură Administrativă. UDMR, partenerul PSD, doreşte ca în 2004 să fie încheiat procesul de retrocedare a proprietăţilor confiscate abuziv de regimul comunist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb