Putin crede că situaţia se va stabiliza în teritoriile ucrainene anexate de Rusia

V.G.
Internaţional / 5 octombrie 2022

Putin crede că situaţia se va stabiliza în teritoriile ucrainene anexate de Rusia

Preşedintele Vladimir Putin şi-a manifestat astăzi speranţa că situaţia militară se va stabiliza în teritoriile ucrainene recent anexate de Moscova, deşi trupele ruse sunt nevoite să se replieze în urma contraofensivei duse acolo de armata ucraineană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Plecăm de la principiul că situaţia se va stabiliza şi că vom putea dezvolta aceste zone într-un mod paşnic'', a susţinut Putin la o întâlnire cu cadre didactice transmisă de televiziunea rusă.

După o serie de înfrângeri drastice suferite în ultimele săptămâni de trupele ruse, în urma contraofensivelor ucrainene pe mai multe direcţii, preşedintele Vladimir Putin a decis mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele pe frontul ucrainean şi formalizarea în urma unor referendumuri pentru anexărea provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Dar, în urma contraofensivelor ucrainene, niciuna dintre aceste provincii nu se mai află acum integral sub controlul trupelor ruse.

Vorbind despre rezultatele acelor referendumuri, care conform autorităţilor proruse din provinciile anexate au fost în favoarea alipirii la Rusia cu procente cuprinse între 87% şi 99%, Putin a susţinut în declaraţia sa de astăzi că acestea ''nu doar l-au bucurat, ci şi surprins''.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov a susţinut că nu există nicio contradicţie între anexarea acestor teritorii şi faptul că trupele ruse pierd tot mai mult din controlul asupra lor în urma contraofensivei ucrainene. ''Nu există nicio contradicţie. Ele vor fi cu Rusia pentru totdeauna şi nu vor fi returnate'', a răspuns Peskov unei întrebări din partea presei.

Pe de altă parte, Peskov a calificat drept ''extrem de periculoase'' declaraţiile unui responsabil al Pentagonului, care a spus că Ucraina ar putea folosi arme americane pentru a lovi ţinte ruseşti în Crimeea. Conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului astfel de afirmaţii sunt o dovadă a implicării directe a SUA în conflict.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb