RAED ARAFAT: "Dacă cifrele rămân aşa sau cresc, starea de alertă trebuie prelungită"

A.D.
Miscellanea / 20 iunie 2020

"Dacă cifrele rămân aşa sau cresc, starea de alertă trebuie prelungită"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat sâmbătă că, în cazul în care numărul de infectări cu COVID-19 va rămâne la fel sau va creşte, este posibil să fie nevoie de prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, scrie Agerpres.ro.

"Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească, este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem, ca să putem gestiona. Sunt ţări care au prelungit până în iulie, până în august. Trebuie să înţelegem un lucru: suntem într-o confruntare cu un virus, într-o bătălie, într-un război cu un virus care va dura şi am zis acest lucru, nu numai eu, au zis toţi experţii, va dura până la aproximativ doi ani. Pentru că asta este durata în care virusului, din datele pe care le au şi epidemiologii, îi poate scădea puterea şi să nu mai aibă efect", a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a informat sâmbătă că alte 330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, ajungându-se la un total de 23.730 de îmbolnăviri.

La terapie intensivă sunt internaţi 190 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate şi externate, precizează GCS.

De asemenea, încă 16 decese din cauza noului coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, numărul total al celor care au murit din cauza COVID-19 ajungând la 1.500. Este vorba despre 12 bărbaţi şi 4 femei, care erau internaţi în spitale din Argeş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Tulcea. GCS arată că toate decesele au fost înregistrate la pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. confruntarea cu virusul,virusii care ne ,, afecteaza ,,sanatatea este de milioane de ani.de ce sa nu prelungim situatia de urgenta sau alerta la infinit,pana dispar virusii astia care ne mananca viata de mii de ani.de ce confruntarea cu acest virus va dura aproximativ doi ani cat a tinut si criza din 2008.puterea unui virus consta in slabiciunea organismului (decese la pacienti cu comorbiditati).de ce nu le explicati oamenilor ca bolile sunt o reflectare a stilului lor nesanatos de viata?dupa infectarea cu coronavirusul vor aparea alte infectari cu aprox.200 de virusi diferiti care cica produc simtomele racelii.,,virusii sau microorganismele se hranesc cu mucusul produs de organismul care este atins de raceala comuna.acest mucus,rezultat al unor obiceiuri alimentare gresite,se afla tot timpul in organism,,.si putina publicitate,, votati-l pe Make presedinte ca putem sa ne exprimam liber in Bursa,,.o merita.

    1. corect!

    O intrebare pentru mare om de stiinta care este A ..rafat

    In cercetarile dumneavoastra (sper ca sunt suficient de politicos) legate sau nu de pandemie care sunt concluziile referitor la cate aspecte vitale ale acestei perioade: 

    nr de respiratii / minut 

    nr de exipratii/minut 

    nr de clipiri/minut 

    nr de urinari /zi 

    nr de ijuraturi/zi 

    as ramane profund recunoscator daca as primi raspuns la aceste intrebari care pentru mine sunt vitale in pandemie/paranghelie, cum se numeste

    stie domnu' mai bine 

    E clar că vor să impună niste restricții permanente de tip China, sa nu mai poată ieși lumea din casă. Și, decât să chinuie psihic populația cu tot felul de amenințări la tv generatoare de frica, mai bine instaurează dictatura și restricții permanente prin lege, să știm o treabă.

    Oricum Romania e cea mai de kkt țară din UE la multe capitole, nu ar surprinde pe pe nimeni daca se instaurează o noua dictatura oribilă. 

    Vrem restrictii pana la 31.12 dar la fel ca in starea de urgenta - sa se inchida tot si oamenii sa fie arestati in casa ca in China (sudata usa la exterior sa nu poata iesi din bloc) si paziti cu militia pe strazi.

    Iar statu roman sa scoata banul sa plateasca somaju tehnic intregii tari.

    Pun pariu ca dupa 6 luni de arest in case, daca oamenii supravietuiesc, virusu ori moare de ras, ori moare de foame, ceva se intampla... 

    Gândiri , filozofii de două parale....

    Vedeți de meseria voastră !

    Poate nu aveți nici o meserie.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb