RAFILA: "O campanie de informare bună poate duce la atingerea obiectivului de 70% din populaţie vaccinată în septembrie"

J.P.
Miscellanea / 29 ianuarie 2021

"O campanie de informare bună poate duce la atingerea obiectivului de 70% din populaţie vaccinată în septembrie"

O pregătire foarte bună a centrelor de vaccinare, dar şi a campaniei de informare privind imunizarea anti-COVID poate duce la atingerea acelui obiectiv conform căruia 70% din populaţie va fi vaccinată până la sfârşitul lunii septembrie, a declarat vineri deputatul PSD dr. Alexandru Rafila, conform Agerpres.

"În general, oamenii se întreabă "de ce să ne vaccinăm". Aceasta este una dintre întrebările cele mai frecvente, care e urmată de alta: "este sigur să ne vaccinăm?" Şi, ulterior, dacă e sigur, "imunitatea oferită de vaccin e suficient de lungă? ne permite să ne reluăm viaţa normală?" (...) În lunile următoare, cantităţile de vaccin vor fi destul de importante şi cred că o pregătire foarte bună, nu numai a centrelor de vaccinare, dar şi a campaniei de informare, poate contribui la atingerea acelui obiectiv de 70% din populaţie vaccinate până la sfârşitul lunii septembrie, pentru că altfel, în momentul în care va exista o disponibilitate mare de vaccin, o să vedeţi că entuziasmul va scădea. În general, oamenii sunt entuziaşti când ceva lipseşte, şi ne găsim într-o astfel de situaţie în acest moment", a precizat Rafila, la o dezbatere organizată de Ministerul Educaţiei.

El a făcut trimitere, în context, la un moment din 2009, când era epidemia de AH1N1.

"Îmi aduc aminte că, la "Matei Balş", că tot s-a întâmplat astăzi nenorocirea - nu din cauza asta mi-am adus aminte -, în 2009, când exista pandemia de gripă aşa-zis porcină - AH1N1, lumea s-a înghesuit foarte tare la vaccinare, la început, fiindcă exista o mică disponibilitate la vaccin. Ulterior, entuziasmul a scăzut. Şi cred că acea lecţie din 2009 trebuie preluată şi în acest moment, astfel încât să avem succes", a detaliat dr. Rafila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. informare facuta de cei platiti de producatorii de vaccinuri ? stiti cata spaga a dat pfizer si alte companii farmaceutice la doctori ? iarna toti vin bronzati din tarile calde plus parnosu .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb