Rafila spune că spitalele mici ar putea fi transformate în ambulatorii

F.D.
Miscellanea / 4 august 2023

Rafila spune că spitalele mici ar putea fi transformate în ambulatorii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri, că unele spitale mici, preluate în 2009 de autorităţile locale, cum este cel din Urziceni, unde o femeie a născut în faţa unităţii medicale, pot fi transformate în ambulatorii sau unităţi medicale care pot oferi spitalizare de zi. Rafila afirmă că nu doreşte închiderea unităţilor, dar acestea trebuie să ofere servicii medicale comunităţilor din care fac parte, conform News.ro.

"Trebuie să spunem adevărul. Aceste spitale au ajuns la autorităţile locale în 2009, în urmă cu 14 ani. Când şi-au asumat să le ia în proprietate, nu şi-au asumat doar proprietatea spitalului, ci şi faptul că vor organiza activitatea în aşa fel încât să aibă servicii medicale comunităţile de care răspund. Ministerul Sănătăţii are un cadru legislativ, putem să facem evaluări împreună cu CNAS pentru că acolo există evidenţa serviciilor de sănătate pe care le prestează aceste spitale", a declarat Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Sănătăţii a explicat că la Urziceni, unde o femeie a născut în faţa spitalului, structura unităţii medicale nu coincide cu serviciile medicale oferite pacienţilor.

"Am făcut o evaluare şi aţi văzut că structura spitalului e una, serviciile medicale e alta. Trebuie să găsim un mecanism în care să existe şi responsabilitatea proprietarului, încât să regândim... şi vreau să fie foarte clar, nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu, ambulatorii sau spitalizări de zi este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă eu cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Am văzut ce le oferă spitalul. Dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo, să zicem în două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament", a adăugat Rafila.

Alexandru Rafila a precizat, de asemenea, că prin PNRR va fi creată o reţea de ambulatorii de specialitate.

"Noi am început în PNRR să facem o reţea naţională de ambulatorii de specialitate. Nu ne împiedică nimeni şi nu îi împiedică nimeni pe primari, pe preşedinţii CJ să lucărm împreună pentru a găsi o soluie corectă de furnizare a serviciilor medicale, în sistem ambulatoriu, pentru că ăsta va fi viitorul (...) Cred că oamenii, şi oamenii din Urziceni, au nevoie de servicii medicale, nu de un loc unde să se ducă să nu găsească pe nimeni (...) Nu închidem spitale, ci trebuie să găsim soluţia pentru servicii", a mai spus Rafila.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O idee justa si corecta,

    decat cu spitale nedotate si fara personal calificat ,care pun in pericol viata bolnavilor,

    mai bine inchise,chiar daca apar inconveniente ptr. pacienti 

    1. Absolut. Mai bine le închidem pe toate. E mult mai simplu așa decât să facem un sistem în care de pe băncile facultăților ies doctori pregătiți și care apoi sunt motivați să profeseze în România.

      Dacă băbuța Vasilica din Fometații de Jos nu mai are spital în cel mai apropiat oraș mic atunci să ia avionul particular până-n București. 

    Contribuția la asig de sănătate să se ducă într-un cont individual ca la pensii și să ne putem trata și în mediul privat.Urgenta la spitalele de stat nu funcționează.Stam acolo 3 -4 ore, nu se uita nimeni la tine și pleci acasă fără niciun tratament.Au prioritate cei care nu plătesc nimic, bețivii și conaționalii iar plătitorii de taxe se uita lung.Nu mai merge așa.

    1. Cu actuala "trupa" de politicieni,

      din păcate nici o șansă, la schimbari pozitive 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb