Raiffeisen ar vrea să cumpere Millennium Bank

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 iunie 2014

Raiffeisen ar vrea să cumpere Millennium Bank

Millennium Bank România ar putea să fie achiziţionată de către Raiffeisen Bank, ne-au declarat surse bancare.

Potrivit acestora, Millennium BCP aşteaptă, până la sfârşitul acestei luni, oferte de cumpărare pentru subsidiara din ţara noastră, cel mai interesat candidat fiind, până în prezent, Raiffeisen.

Reprezentanţii grupului financiar portughez ne-au precizat că, pentru moment, nu doresc să comenteze dacă există un termen limită pentru depunerea ofertelor pentru operaţiunile din ţara noastră.

Oficialii Raiffeisen Bank România şi cei ai Raiffeisen Bank International au refuzat, la rândul lor, să facă declaraţii cu privire la un eventual interes pentru Millennium Bank România.

Principalul punct de atracţie al băncii îl reprezintă portofoliul de clienţi, care include mai multe companii portugheze care au operaţiuni în ţara noastră, precum şi Poşta Română, ne-au mai explicat sursele noastre.

Poşta a anunţat, la începutul anului trecut, că a încheiat acorduri de finanţare în valoare de 100 milioane cu patru bănci locale, respectiv BCR, Banca Transilvania, CEC Bank şi Millennium Bank, în vederea finanţării capitalului de lucru.

Fiecare instituţie de credit şi-a adjudecat câte 20 milioane lei, au precizat oficialii Poştei Române.

Millennium BCP a transmis un comunicat, în luna septembrie a anului trecut, că se retrage din ţara noastră prin vânzarea subsidiarei locale, decizia făcând parte dintre măsurile de restructurare convenite cu reprezentanţii Comisiei Europeane.

Cea mai mare bancă listată din Portugalia, în funcţie de active, a primit, în 2013, pentru recapitalizare trei miliarde de euro sub formă de obligaţiuni convertibile din împrumutul atras de Portugalia de 78 de miliarde euro de la Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

În schimb, instituţia de credit s-a angajat să implementeze un program de restructurare care include şi vânzări de active.

Raiffeisen Bank a cumpărat, anul trecut, portofoliul de clienţi de retail ai Citibank România. Tranzacţia a presupus preluarea a peste 100.000 de clienţi, cu active de mai mult de 90 de milioane de euro şi peste 175 milioane euro în depozite la finele anului trecut.

Instituţia de credit a fost indicată, de presă, drept unul dintre potenţialii cumpărători ai operaţiunilor locale ale RBS, care şi-a vândut, anul trecut, portofoliul de retail către UniCredit Ţiriac Bank.

Millennium Bank România este una dintre băncile prezente în ţara noastră care au fost scoase la vânzare, alături de Marfin Bank, Bank of Cyprus România, RBS România sau Volksbank România.

Surse din instituţia de credit, citate de presă, vorbeau, anul trecut, de un termen de doi ani pentru vânzarea unităţii, însă, în acelaşi timp, exista şi informaţia că portughezii şi-au asumat o ieşire mult mai rapidă din piaţa locală, ceea ce ar putea sugera că identificaseră deja un cumpărător.

În ultimele douăsprezece luni, două bănci locale au fost vândute. Romanian International Bank a fost preluată de grupul polonez Getin Holding, în timp ce Nextebank a fost achiziţionată de Emerging Europe Accession Fund, administrat de Axxess Capital şi având drept principali pe investitori Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul European de Investiţii, Balck Sea Trade and Development Bank şi DEG, divizia de investiţii a băncii germane de dezvoltare, KfW.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb