"Raiffeisen Asset Mangement" deschide două noi fonduri de investiţii

Andreea Arcereanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august 2007

"Raiffeisen Asset Management" a lansat ieri două fonduri des­chise de investiţii: Raiffeisen Confort şi Raiffeisen România Acţiuni, pentru care banca mamă "Raiffeisen Bank" a oferit o injecţie de capital de un milion de euro.

Mihai Ion, preşedintele "Raiffeisen Asset Management", susţine că instituţia pe care o conduce are ca obiectiv transparenţa, informarea corectă şi completă. Produsele promovate sunt conservatoare deoarece se adresează publicului larg cu o cultură bancară redusă şi aversiune ridicată faţă de risc.

Raiffeisen Confort este un fond diversificat, cu structură variabilă a plasamentelor, atît pe piaţa monetară, cât şi pe cea de acţiuni, în funcţie de evoluţia cotaţiilor. Acest fond îşi propune să capitalizeze câştigurile de pe piaţa de capital în condiţiile unei evoluţii favorabile a pieţei de acţiuni, locală şi internaţională, dar şi să limiteze pe cât posibil pierderile în cazul scăderii pieţei de acţiuni. Fondul va fi lansat în septembrie şi oferă investitorului certitudinea că după doi ani îsi va recupera cel puţin suma inves­tită. În cazul unei retrageri după un interval de timp mai mic suma minimă obţinută reprezintă 90% din suma investită, susţin membrii echipei Raiffeisen Asset Management.

Strategia investiţională folosită pentru administrarea fondului este CPPI (Constant Proportion Portfolio Insurance) implementată pe scară largă la nivel internaţional atât pentru adminis­trarea fodurilor de investiţii, cât şi a fondurilor de pensii de companii precum BNP Paribas (una din cele mai mari bănci din Franţa şi din Europa), Commerzbank (a doua mare bancă din Germania), Tatra Asset Management, (membră a Grupului Raiffeisen, cea mai mare societate de asset management din Slovacia).

Cel de-al doilea fond mutual se numeşte Raiffeisen România Acţiuni şi oferă o expunere ridicată pe piaţa de acţiuni, activele sale fiind investite în proporţie de până la 100% în acţiuni. Lansarea lui a avut loc ieri 22 august 2007. Este primul fond din portofoliul Raiffeisen Asset Management ale cărui active sunt investite în acţiuni tranzacţionate exclusiv pe piaţa locală, fructificând astfel avantajele creşterii economice a României. Raiffeisen România Acţiuni are implementat un management activ faţă de un etalon format din BET-C în proporţie de 60% şi BET-FI, 40%. Astfel fondul poate avea deviaţii faţă de etalon pentru a capitaliza evoluţiile pe termen scurt ale pieţei de capital, sau poate creşte sau reduce ponderea titlurilor în funcţie de evoluţia lor. Sunt tolerate şi acţiuni din afara etalonului într-o anumită măsură, alocarea maximă a celor de pe piaţa Rasdaq fiind de 40%.

O dată cu intrarea pe piaţă a celor două fonduri, Raiffeisen Asset Management va modifica şi structura celor deja existente. Astfel, Raiffeisen Benefit va investi până la 50% în acţiuni având o alocare standard de 40%, atât pe piaţa locală cît şi pe pieţele emergente. Proporţia acţiunilor în structura fondului Raiffeisen Prosper va creşte de la 60% la 80% cu o alocare maximă de 90%.

Oficialii societăţii aşteaptă decizia CNVM pentru implementarea modificărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb