Raiffeisen Bank extinde oferta de conversie cu discount pentru clienţii cu credite în CHF

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 22 decembrie 2015

Oferta poate reduce datoria principală cu 20%

Raiffeisen Bank extinde oferta de conversie cu discount pentru clienţii care au dificultţi la plata creditelor în CHF şi au un grad de îndatorare de peste 65%. Metoda a fost creată pentru a veni în sprijinul clienţilor după momentul creşterii cursului CHF (ianuarie 2015), potrivit unui comunicat al băncii.

Circa 1.500 de clienţi au beneficiat până acum de ofertele băncii de conversie cu şi fără discount.

"În configurarea parametrilor acestei metode am plecat de la ideea să oferim o reducere de minim 20% pentru clienţii cu crediteîn CHF care au dificultăţi în rambursarea creditului. |n momentulîn care, dintr-un motiv sau altul, gradul deîndatorare al familiei depăşeşte pragul de 65%, ştim că este dificil pentru clienţi să plătească şi de aceea venim cu o ofertă în favoarea lor cu reducere imediată de sold. De asemenea, oferim o reducere de dobândă pentru restul perioadei contractuale, practic cea mai bună dobândă la lei din oferta băncii, indiferent dacă este credit imobiliar sau de nevoi personale garantat cu ipotecă", a spus Mihai Răuţă, director executiv Consumer Risc.

"Criteriile de acordare a acestei metode de conversie:

- crediteîn CHF cu garanţie imobiliară;

- gradul deîndatorare al familiei (debitor/codebitor) depăşeşte 65%;

Titularul de credit careîndeplineşte aceste criterii poate suna la numărul de telefon gratuit 0800.800.555, de luni până vineriîn intervalul 9.00-20.00, pentru a fi programat într-una dintre agenţiile Raiffeisen Bank.

Documentele necesare (care vor fi obţinute şi semnate în agenţiile băncii): cerere de conversie, acordul de verificare la Biroul de Credite şi ANAF.

Etapele metodei:

1. reducere imediată a soldului cu 10%;

2. conversieîn lei aîmprumutului, la cursul BNR din ziua conversiei;

3. reducere de dobândă pe restul perioadei contractuale (la nivelul celei mai bune dobânziîn lei oferite de bancă, ROBOR la 3 luni + 3%

4. reducere cuîncă 10% a soldului, pe baza comportamentului bun de plată, 5% după primul an şiîncă 5% după al doilea an", arată comunicatul citat.

"Principiul este să venim cu soluţii pentru clienţii care vor să ramburseze creditul, dar nu pot, din motive obiective. De aceea oferim reducerea datoriei din momentul imediat acceptării ofertei, şi apoi o reducereîn trepte pentru a recunoaşte efortul de bună plată", a explicat Răuţă.

Potrivit sursei citate, Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelorîn CHF pe care le pune la dispoziţia clienţilor săiîncă din 2009. Portofoliul de crediteîn CHF al băncii este aproximativ 380 de milioane de euro, numărul de credite fiindîn prezent de aproximativ 7700. Dintre acestea, peste 52% au fost restructurate până acum.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. [...] de bancheri ce vin cu astfel de "pseudo_oferte"....

    1. Este o mare mizerie ce apun aceste jeguri de oameni. Mie mi-au facut o oferta de genul asta care arat asa: conversie la cursul zilei apoi timp de 6 ani atentie plateam numai dobanda aproximativ 80000 lei iar la final daca eram cuminte si plateam la zi imi faceau discount de 15%care reprezenta 40000 lei. Super oferta. Mint cum respira. Si va intreb de ce trebuie sa fiu verificat la Anaf. Daca mi-a crescut salariu pt ca lucrez noaptea si in wekend trebuie sa le dau lor toti banii? Jegosii dracu.

    Raiffeisen te trimite după acte justificative și spera sa nu te mai întorci! Ce conversie???e doar o teapa!Tepatii

    Raiffeisen = camatar si mai nou= dezinformator si inducerea in eroare a opiniei publice. Ce oferta ???? Sa-si faca singuri oferta de autoexpulzare ........ Huuuuu

    Raiffeisen este un camatar de joasa speta, rigid, ipocrit, sfidator si arogant in relatiile cu clientii. Crede ca daca da declaratii de presa frumos ambalate, clientii vor da buluc la ei! Nu au inteles ca afacerea lor de camatari se bazeaza pe relatia de incredere cu clientii! Incredere .......a in timp prin relatii de abuz asupra clientilor!

    Minciuni.

    Am facut trei sesizari catre Raiffeisen cu documente care arata ca rata este cat salariul.Raspunsul a fost ca nu se poate. 

    Am documentele cu care pot proba.

    Este o mare mizerie ce apun aceste jeguri de oameni. 

    MINCIUNI, MINCIUNI ,MINCIUNI cine ii crede pe asemenea ordinari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb