Raiffeisen Bank listează a treia emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti

G.D.
Bănci-Asigurări / 24 iunie 2022

Raiffeisen Bank listează a treia emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti

Raiffeisen Bank listează astăzi, 24 iunie o noua emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în valoare de 525 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei. Obligaţiunile, care se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27 reprezintă a treia emisiune de obligaţiuni verzi pe care Raiffeisen Bank o listeaăa la BVB, dupa cele 2 emisiuni din 2021, valoarea totală a celor 3 emisiuni listate depăşind 2 miliarde de lei.

Potrivit sursei citate, obligaţiunile verzi de tip senior nepreferenţiale care vor intra la tranzacţionare pe 24 iunie au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă anuală de 8,927 % pe an. Raiffeisen Bank a emis şi vandut către 13 obligatari, persoane juridice un numar de 1.000 de obligaţiuni corporative cu o valoare nominală de 525.000 lei.

Romulus Mircea, Director Executiv Managementul Activelor şi Pasivelor, Raiffeisen Bank: "Prin aceasta a treia emisiune de obligaţiuni verzi dovedim că angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunităţi sustenabile şi prospere este unul de durată şi consistent. Ne bucură interesul ridicat al investitorilor pentru toate emisiunile noastre de obligaţiuni verzi, ceea ce ne arată că aspectele legate de sustenabilitate joacă un rol tot mai important în deciziile de alocare a capitalului de către investitorii instituţionali."

Adrian Tănase, CEO, Bursa de Valori Bucureşti: "Orientarea spre investiţii în proiecte sustenabile capătă o însemnătate deosebită în contextul care domină peisajul pieţelor de capital de ceva timp, marcat de integrarea criteriilor ESG în deciziile de alocare a capitalului de către investitori. Suntem încântaţi că Raiffeisen Bank, unul dintre jucătorii cheie în domeniul bancar din România va lista a treia sa emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti, dovedind astfel că bursa poate şi trebuie să devină principalul canal de finanţare pentru investiţiile verzi în România."

Emisiunea de obligaţiuni care intră astăzi la tranzacţionare este a patra emisiune a Raiffeisen Bank, valoarea totală a obligaţiunilor băncii disponibile la tranzacţionare fiind de peste 2,6 miliarde de lei, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb