Raiffeisen Comunităţi - Acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion euro

F.D.
Bănci-Asigurări / 21 noiembrie 2023

Raiffeisen Comunităţi - Acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion euro

Raiffeisen Bank România anunţă lansarea ediţiei de anul acesta a programului Raiffeisen Comunităţi, acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro, proiect dezvoltat împreună cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, conform unui comunicat de presă al băncii.

Raiffeisen Bank România îşi reafirmă angajamentul faţă de dezvoltarea comunităţilor locale prin lansarea ediţiei de anul acesta a acceleratorului de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunităţi, care urmăreşte să susţină şi să stimuleze proiecte locale inovatoare, sustenabile şi cu impact real.

"Dorinţa de a schimba în bine, de a ajuta, misiunea de a aduce schimbări pozitive în societate, toate aceste lucruri merită şi trebuie susţinute. Cu acest îndemn lansăm ediţia 2023 a acceleratorului de ONGuri Raiffeisen Comunităţi, un nou capitol în povestea noastră de implicare activă în societate. Este un angajament clar faţă de valorile noastre, faţă de voi şi faţă de comunităţi, prin care ne propunem să oferim o bază solidă pentru cei care desenează o lume mai sustenabilă, pentru noi şi generaţiile ce vor urma", declară Laura Mihăilă, Director Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

"De peste 13 ani, Raiffeisen Comunităţi a contribuit la transformarea durabilă şi sustenabilă a comunităţilor din România. Programul trece anul acesta într-o nouă etapă de dezvoltare şi oferă o finanţare totală de 1 milion de euro acordată proiectelor câştigătoare, precum şi un program de accelerare şi mentorat pentru creşterea capacităţii de implementare a proiectelor.

Iniţiativa în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare reflectă angajamentul nostru faţă de societate şi dorinţa de a aduce o contribuţie reală. Raiffeisen Comunităţi, acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate vorbeşte despre sinergie pentru impact", a completat Cristian Sporiş, Vice-Preşedinte, Corporate Banking Division şi Membru Consiliu Director Raiffeisen Bank România.

20 de proiecte şi 1 milion de euro pentru dezvoltare sustenabilă

Sub mesajul "Avem mai multe în comun decât ceea ce ne desparte", Raiffeisen Comunităţi se angajează să susţină transformarea sustenabilă a comunităţilor din România. Anul acesta, valoarea finanţării acordate de acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunităţi se ridică la 1 milion de euro.

Acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunităţi: cursuri şi mentorat pentru câştigători

Dincolo de finanţare, Raiffeisen Comunităţi oferă şi un program de accelerare şi mentorat, incluzând cursuri practice pentru creşterea capacităţii de implementare a proiectelor câştigătoare: management financiar, strângere de fonduri, comunicare şi dezvoltarea unei reţele de sprijin în comunitate.

Participarea în acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunităţi

Pentru a participa în acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunităţi, ONG-urile se pot înscrie în perioada 21 noiembrie 2023 - 12 ianuarie 2024.

Selecţia proiectelor va ţine cont de următoarele criterii:

înţelegerea clară a nevoii comunităţii adresate;

eficienţa proiectului propus (proiectul poate genera schimbare reală, în bugetul propus);

realismul proiectului (abordarea propusă poate acoperi nevoia selectată, corespondenţă clară între scop, obiective, activităţi şi buget);

implicare - oamenii/comunitatea locală este parte din soluţia aleasă;

impact - la finalul proiectului pot fi identificate schimbări reale, măsurabile şi de durată pentru grupul ţintă selectat;

continuitate - organizaţia poate demonstra o viziune pe termen lung de menţinere a schimbării generate, si are capacitatea de a atrage resursele necesare;

localizarea proiectelor - susţinem soluţii locale la problemele globale, inclusiv in comunităţi rurale şi urban mic.

Etapele principale: înscrierea proiectelor (15 ianuarie 2023 - 15 martie 2024), campanie vot online deschis comunităţilor înscrise în accelerator (26 februarie 2024 - 08 martie 2024), anunţ câştigători (21 martie 2024), urmat de perioada de accelerare a ONGurilor şi implementare a proiectelor (01 aprilie 2024 - 31 martie 2025).

Juriul va analiza toate proiectele depuse, din perspectiva soluţiilor şi a impactului pe care le pot genera, şi vor selecţiona 20 de câştigători.

"Suntem oamenii care am ales să trăim în România şi să contribuim la o viaţă bună pentru noi toţi. Orice dorinţă de a contribui la schimbare presupune voinţă, disciplină şi multă răbdare. Nimic nu se întâmplă peste noapte şi fiecare dintre noi - finanţatori, organizaţii nonprofit, angajaţi şi voluntari - avem nevoie unii de alţii ca să nu ne pierdem energia si să ducem la capăt promisiunea de viaţă mai bună. Aceasta este şi promisiunea programului Raiffeisen Comunităţi - creăm cadrul pentru a susţine oamenii care îşi investesc energia în schimbare astfel încât să vedem cu toţii impactul în propriile comunităţi. Doar aşa putem avea încredere că împreună putem face orice", a subliniat Mădălina Marcu, Director dezvoltare resurse, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Descriind implicarea în acceleratorul de sustenabilitate pentru ONGuri, Raiffeisen Comunităţi, Ciprian Stănescu (Preşedinte Social Innovation Solutions) a vorbit despre importanţa pentru ONGuri a acordării de încredere la început de drum, Eugen Vaida (Coordonator, Ambulanţa pentru Monumente) despre impactul proiectelor de identitate în comunităţile rurale, Oana Gheorghiu (Co-fondatoare Dăruieşte Viaţa) a vorbit despre speranţă şi puterea ei transformatoare, Mona Nicolici (jurnalist Europa FM & consultant sustenabilitate) a menţionat importanţa colaborării pentru impact naţional, Raluca Fiser (Preşedinte, Green Revolution) a confirmat valoarea parteneriatelor pentru susţinerea proiectelor pe termen lung.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb