Raiffeisen îşi revizuieşte planurile pentru Rusia

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 ianuarie 2015

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a anunţat, ieri, că rezultatele înregistrate de divizia sa din Rusia ar putea să se deterioreze, astfel că a devenit necesară o revizuire a planurilor sale pentru piaţa din Rusia, din cauza devalorizării rublei şi a încetinirii economiei ruseşti, transmite Reuters.

Rusia este cea mai profitabilă piaţă pentru RBI, însă economia rusească a fost afectată de sancţiunile impuse de Occident Moscovei pentru rolul jucat în criza din Ucraina, precum şi de căderea preţului petrolului, ceea ce a pus presiuni asupra rublei.

"Din cauza devalorizării semnificative şi a volatilităţii ridicate a rublei ruseşti, precum şi a revizuirii estimărilor de creştere, a devenit necesară o revizuire a planurilor pe termen mediu pentru divizia din Rusia a Raiffeisen Bank International (RBI)", a informat grupul bancar austriac, într-un comunicat, citat de Agerpres.

"Modificarea mediului economic ar putea duce la o reducere a rezultatelor viitoare ale diviziei din Rusia şi, posibil, la o revizuire a valorii fondului comercial", a adăugat RBI.

La data de 31 decembrie 2014, fondul comercial al diviziei din Rusia a Raiffeisen Bank International se ridica la 148 milioane de euro. Banca austriacă a subliniat că o eventuală ajustare a valorii fondului comercial nu va afecta nivelul de capitalizare.

În 2013, divizia RBI din Rusia a înregistrat un profit după taxe de 469 milioane de euro. Pentru acest an, RBI se aşteaptă să înregistreze în Rusia un profit după taxe de peste 300 milioane de euro.

La nivel de grup, însă, directorul general de la RBI, Karl Sevelda, a declarat recent că criza din Ucraina şi modificările legislative din Ungaria ar urma să provoace RBI pierderi de peste 500 de milioane de euro, în 2014.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. În 2013, banca a obţinut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb