Raiffeisen lansează o nouă emisiune de obligaţiuni de până la 500 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2014

Raiffeisen lansează o nouă emisiune de obligaţiuni de până la 500 milioane lei

Banca a atras anul trecut 225 milioane de lei, din vânzarea de obligaţiuni

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Raiffeisen Bank România a aprobat împrumutul a cel mult 500 milioane lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de maxim cinci ani, suma fiind de peste două ori mai mare faţă de cea obţinută anul trecut printr-o operaţiune de acest tip.

Lansarea emisiunii a fost aprobată într-o AGA derulată la finalul săptămânii trecute, potrivit deciziei AGA publicate vineri pe site-ul băncii.

Detaliile ofertei vor fi stabilite de Directoratul Raiffeisen, iar obligaţiunile ar putea fi listate la bursa din România sau pe o piaţă externă.

Raiffeisen Bank România a atras 225 milioane de lei (51 milioane euro) în luna iulie a anului trecut, prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate la trei ani şi cu dobândă fixă de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor care cumpără fiecare titluri de cel puţin echivalentul în lei a 100.000 de euro.

Raiffeisen a raportat pentru anul trecut un profit net de 458 milioane lei, în creştere cu 17% comparativ cu rezultatul din 2012, când a obţinut un câştig de 393 milioane lei.

Conducerea băncii a propus acţionarilor distribuirea de dividende în valoare cumulată de 264 milioane lei, sumă reprezentând aproape 60% din profitul net realizat anul trecut şi, totodată, similară celei distribuită anul trecut din profitul obţinut în 2012.

Valoarea dividendului va fi de 0,022 lei/acţiune, potrivit Mediafax.

Principalul acţionar al băncii este grupul austriac Raiffeisen Bank International, care deţine 99,49% din acţiuni.

Valoarea activelor totale ale Raiffeisen Bank a crescut cu 11%, de la 5,31 miliarde euro la sfârşitul anului 2012 la 5,92 miliarde euro în decembrie anul trecut. Banca a acordat credite noi în valoare de 1,2 miliarde de euro în 2013, majoritatea fiind destinate companiilor. Numărul de sucursale ale băncii a crescut în România anul trecut, la 530 de unităţi faţă de 527 unităţi cu un an în urmă, în timp ce numărul de angajaţi a scăzut de la 5.486 la 5.308.

Grupul Raiffeisen este prezent în România prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment România, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Bank.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb