Raiko Transilvania s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti

G.U.
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2021

Raiko Transilvania s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat, astăzi, 8 aprilie, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Acţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Radu Hanga, Preşedinte BVB, a declarat: "Bursa este locul unde companiile de talie mică îşi pot accelera dezvoltarea, alimentând-o cu banii pe care îi atrag de la investitori. Cele peste 40 de emisiuni de obligaţiuni şi cele 9 companii nou listate în ultimii aproape 2 ani şi jumătate demonstrează că piaţa de capital este locul propice pentru atragerea finanţării. Sectorul materialelor de construcţii a evoluat foarte bine în ultimii ani, pe fondul trendului pozitiv al ratei de creştere economică din România şi al majorării veniturilor clasei sociale de mijloc, care, implicit, au determinat creşterea standardelor de viaţă ale oamenilor. Suntem încântaţi să avem prezente la Bursa de Valori Bucureşti cât mai multe companii din această industrie, pentru că investind în acţiunile acestor companii, investitorii investesc indirect în sectorul de construcţii".

Tomasz Kurcin, Fondator şi Administrator Unic, Raiko Transilvania, a declarat: "Suntem încântaţi că a venit momentul debutului nostru la Bursa de Valori Bucureşti, devenind astfel prima afacere antreprenorială poloneză care a ales calea pieţei de capital din România. Doresc să mulţumesc tuturor investitorilor care au crezut în povestea noastră şi care au investit până în prezent în acţiuni RKOT. Credem că piaţa AeRO oferă un avantaj de neegalat, care ne va ajuta să ne dezvoltăm afacerea la nivel european într-un ritm accelerat".

Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille, a declarat: "Pe 8 aprilie în acest an aşteptarea pentru investitorii Raiko s-a sfârşit, iar compania îşi începe viaţa de societate listată pe piaţa AeRO. Sperăm astfel că vom avea ocazia de a vedea cu toţii cum inovaţiile propuse de această companie în domeniul acoperişurilor şi al sistemelor de management al apei pluviale produc schimbări atât în situaţia financiară a companiei, cât şi în modul în care funcţionează acest sector industrial."

Potrivit sursei citate, debutul acţiunilor Raiko Transilvania la tranzacţionare a fost marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, la care au participat: Tomasz Kurcin (Fondator şi Administrator Unic, Raiko Transilvania), Marius Alexe (Acţionar semnificativ, Raiko Transilvania) şi Ovidiu-George Dumitrescu, CFA (Director General Adjunct, TradeVille). Evenimentul a fost transmis pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube).

Anterior listării pe AeRO, Raiko Transilvania a derulat două plasamente private (iulie 2019 şi februarie 2020) prin care a atras aproape 1,9 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital, pentru finanţarea activităţii curente a societăţii, a eventualei extinderi a activităţii prin fuziuni şi susţinerea activităţilor de marketing.

Înfiinţată în 2014, în localitatea Căpuşu Mare (jud. Cluj), Raiko Transilvania are ca principală activitate producţia de sisteme de drenaj şi producţia, vânzarea şi distribuţia sistemelor complete de acoperiş de înaltă calitate şi acoperişuri fotovoltaice. Produsele Raiko Transilvania sunt prezente în 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante pieţe sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, România şi Slovacia.

Conform comunicatului, ponderea cea mai mare în veniturile societăţii o reprezintă categoria "Sisteme de drenaj al apei pluviale", cu o cotă de 63% din cifra de afaceri în anul 2019, în creştere de la 57% în anul 2018. Categoria "Acoperişuri şi accesorii" a reprezentat 19% din veniturile din 2019, în scădere de la nivelul de 35% înregistrat în 2018. Raiko Transilvania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 4,6 milioane lei (+14% faţă de anul 2018) şi un profit de net de 219.000 de lei (faţă de 147.000 de lei în 2018).

În primul semestru din 2020, cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane lei (+31% faţă de aceeaşi perioadă din 2019), iar profitul net a fost de 83.000 de lei (faţă de 42.000 de lei în primele şase luni din 2019). Marja netă s-a îmbunătăţit de la 2,5% la 3,7%.

Conducerea societăţii estimează că vânzările vor creşte la 10,3 milioane lei în 2021, pentru ca în 2022 să ajungă la aproape 13,4 milioane lei. Concomitent, profitul net este estimat să avanseze la 414.000 de lei în 2021 şi, respectiv, la 539.000 de lei în 2022, în condiţiile în care marja profitului net se va menţine la 4%.

Pentru următorii cinci ani, Raiko Transilvania îşi propune să atingă o cotă de piaţă de 10%, echivalentul unui volum de afaceri pe segmentul de sisteme de drenaj al apei pluviale de 4 milioane de euro. În 2019, societatea avea o cotă de piaţă de 3,25%.

Raiko Transilvania are un capital social de 4,1 milioane lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acţiune. La începutul lunii februarie 2021, Administratorul Unic şi Directorul General al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deţinea împreună cu soţia sa, deţinea 53,25% din acţiunile Raiko Transilvania. În nume propriu, Tomasz Kurcin deţine 18,21% din acţiuni, iar societatea Tax & Capital Advisors SRL, deţinută de Tomasz Kurcin şi soţia sa, are 35,04% din acţiunile Raiko Transilvania. Un alt acţionar important al Raiko Transilvania este Marian Marius Alexe, care deţine 35,19% din acţiuni, se menţionează în comunicat.

TradeVille a intermediat ambele plasamente private şi, totodată, listarea societăţii pe piaţa AeRO, în calitate de Consultant Autorizat. TradeVille va continua să asiste Raiko Transilvania în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Cum poate Raiko sa produca toate aceste sisteme pluviale cu doar 8 angajati ? Din care probabil mai mult de jumatate sunt doar in administrare si vanzari. In prospectul de emisiune apare ca sunt doar 8 angajati la sfarsit 2020. Curios ...

    1. Mai conteaza!!!??? In epoca in care finantistii au preluat toate fraiele conducerii lumii, pana la cele mai joase niveluri, totul a devenit un MARE PARIU. Nu are rost sa va mai bateti capul cu analize economice. Totul este 5% psihologie si 95% manipulare. Priviti spre criptomonede: sunt simple simboluri, fara nicio acoperire reala. Si totusi... Deci, decat sa mergeti la pacanele, mai bine "jucati-va" pe Bursa. Este mai comod...

      O alta necunoscuta...cum o companie cu venituri de 4, 5 mil lei si profit de sub 300 mii lei.....face o capitalizare in prima zi de listare la bursa de 20 mil lei...?...?. ..PER 75 ...parca face burlane pentru statiile spatiale ????????????????

      Corect!

      Spera lumea! Pretul corect era maxim 3 lei.

      Pretul corect era maxim 1 leu iar pentru că tipul stă cu mâna în buzunar când trage de clopot, trebuie penalizat ,deci maxim 0,5 lei!

      Pe bune ! 

      asa e trendy.petardele umflate de minim 5 ori.a mai rulat filmul asta.prin 2007-2008.doar ca acum va plange toata lumea.atunci erau 15000 investitori.Acum e tot poporul, prin fondurile de pensii.

      Mie mi se pare enorm si 1 leu per actiune , cat e valoarea nominala . Incet , incet acolo se va indrepta . Inca se mai zbate cineva s o tina sus . Au fost volume mici ieri, de zece ori mai mici azi , asa ca marea listare s a dovedit a fi un esec firesc si previzibil . Toate firmele de apartament se viseaza acum BNET sau NRF , de vin asa pe Aero ca mustele la miere , dar nu fac comparatii decat la potentiala valoare de capitalizare bursiera . Eu poate o sa cumpar cand scade sub 1 Ron actiunea. Probabil ca in 2 saptamani :))

      Daca tot e o actiune nasoala, de ce sa o cumperi?

      Fondurile de pensii nu cumpara pe Aero.

    V-ati imbogatit si azi rekinilor ;)

    Ultimele jucarii listate sunt cele mai lichide, pentru cateva zile, restul, cele listatea acum 2-3 luni au ajuns deja la lichiditatea defunctelor rasdace sau a muribundelor sifoane. 

    La ce te ateptai de la niste pocnitori!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb