RAISA ENACHI (AUR): "Consiliul JAI, zi crucială pentru România"

V.G.
Politică / 26 ianuarie 2023

Sursă Foto: Facebook - Raisa Enachi

Sursă Foto: Facebook - Raisa Enachi

Aderarea la Schengen - o tristă şi umilitoare etapă din lungul şir de "succesuri" ale guvernării conduse de politica externă a preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat deputatul AUR, Raisa Enachi, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Consiliul JAI, zi crucială pentru România!

Dacă astăzi nu se decide un calendar exact şi nu se ajunge la un compromis cu Austria şi Olanda, românii rămân cu umilinţa de a nu fi băgaţi în seamă de colegii europeni!", a declarat Raisa Enachi.

Potrivit acesteia, este prima şedinţă a miniştrilor de justiţie şi interne din Uniunea Europeană de anul acesta, după reuniunea din 8-9 decembrie 2022, în cadrul căreia România şi Bulgaria au primit un vot negativ în privinţa aderării la zona de liberă circulaţie Schengen.

Spaţiul Schengen este o zonă de circulaţie liberă în Europa, iar statele membre ale acestui spaţiu au eliminat sau vor elimina controalele la frontierele dintre ele, astfel încât să fie posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără acte şi fără opriri pentru control, arată sursa citată.

"Cererea României de intrare în spaţiul Schengen a fost însă obstrucţionată, în contextul în care şi alte ţări membre Schengen vest-europene, bogate, se confruntă cu probleme de corupţie, cu afluxuri de refugiaţi din Africa de Nord, ţigani din Europa Centrală şi de Est. Suntem membri ai Uniunii Europene cu "drepturi depline", dar se pare suntem buni doar să ne asumăm riscurile şi participarea la cheltuielile pentru finanţarea Alianţei NATO şi a Uniunii Europene! Guvernanţii noştri sunt preocupaţi să critice opoziţia şi să mai păcălească încă odată populaţia ca să îi mai păstreze la putere încă un mandat pentru a putea desăvârşi opera de distrugere a României şi a românilor!", adaugă deputatul AUR.

Conform Raisei Enachi, guvernanţii noştri nu sunt interesaţi deloc de soarta pensionarilor care duc o luptă titanică să poată supravieţui în condiţiile în care totul se scumpeşte, iar pensiile lor sunt mizere, nu sunt interesaţi deloc nici de serviciile medicale şi nu sunt interesaţi deloc nici de învăţământul românesc, ceea ce va conduce la repercusiuni grave pe termen lung pentru România şi pentru românii care mai trăiesc în această ţară!

"Tot ceea ce îi interesează este puterea şi căpuşarea ultimelor bogăţii pe care le mai are ţara, vedem cazul privatizării frauduloase a OMV Petrom despre care vorbeşte o ţară întreagă, dar "guvernanţii" stau cu capul la cutie, nu fac nimic în ceea ce priveşte naţionalizarea acestei companii şi nici nu analizează contractul de privatizare. Este mai bine să stea aşa, să nu facă nimic, să nu supere occidentul, să nu mărească redevenţele pe resurse României, să dea pământurile străinilor şi ce a mai rămas din fabrici pe mai nimic. Bine că se îmbogăţesc austriecii pe spatele poporului român!

Astfel, chiar dacă România şi-a îndeplinit obligaţiile tehnice, trebuie să spunem lucrurilor pe nume: intrarea în Spaţiul Schengen este condiţionată de decapitarea corupţiei şi a mafiei politico-economice. Românii trebuie să continue să se bată pentru dreptul legitim de a circula liber prin Europa, este esenţial să facem acest lucru zi de zi pentru că România merită în spaţiul Schengen! De ce oare este considerată România o ţară sigură pentru NATO şi pentru Uniunea Europeană, dar o ţară nesigură pentru spaţiul Schengen?", conchide Raisa Enachi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb