RALUCA PRUNĂ:  "Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere şi graţiere"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 15 iulie 2016

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, ieri, că nu are ca prioritate amnistierea şi graţierea, precizând că astfel de decizii nu servesc societăţii româneşti şi că lucrează la un set de măsuri care vor fi supuse dezbaterii săptămâna viitoare şi înaintate Parlamentului în sesiunea din toamnă.

"Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere şi o graţiere. Acestea nu se dau pe picior. Se dau după o analiză şi cred că România este în situaţia să adopte alte măsuri. După mine, poate veni cineva care se poate gândi dacă acest lucru serveşte societăţii româneşti. Eu cred că nu", a spus ministrul Justiţiei, prezent la recepţia Ambasadei Franţei la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Raluca Prună a adăugat că, în opinia ei, înainte de graţiere şi de amnistiere sunt multe alte măsuri - dreptul la muncă, creşterea normei de hrană, reinserţia socială- care trebuie luate în calcul.

Ministrul a spus: "Discut cu conducerea ANP, sunt informată în permanenţă. Luăm deciziile administrative care se pot lua. Nu o să mă grăbesc să iau niciun fel de decizie în situaţie de criză şi am să pun pe masa Parlamentului, la începutul sesiunii, un pachet şi sunt convinsă că, fiind o chestiune de interes general, Parlamentul va conlucra pentru adoptarea rapidă a ceea ce propunem. Deschidem consultarea săptămâna viitoare".

Raluca Prună: "Suntem într-o situaţie de criză"

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat ieri că nu a luat în calcul solicitarea demisiei şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, deoarece în prezent este o situaţie de criză şi nu se iau măsuri administrative în astfel de cazuri: "Nu am luat în calcul nicio cerere de demisie, pentru că suntem într-o situaţie de criză (...) şi măsurile administrative nu pot fi adoptate în situaţii de criză. Nu serveşte nimănui acum să avem o schimbare a conducerii ANP, ceea ce nu înseamnă că nu evaluez foarte serios performanţa managerială a conducerii ANP. De altfel să ştiţi că lucrez şi pentru schimbarea condiţiilor de evaluare a performanţei la nivelul ANP, dar, repet, nu pe criză, lucram la asta dinainte".

Ea a adăugat că nu este mulţumită de conducerea ANP, fapt pe care l-a mai afirmat în public, însă trebuie să respecte anumite reguli în ceea ce priveşte evaluarea acesteia: "Nu sunt mulţumită (de conducerea ANP - n.r.), am mai spus, avem nişte reguli în această ţară, trebuie să lucrez cu această instituţie şi cred că este în interesul persoanei condamnate, pentru că noi, sigur, facem rating aici, dar interesul prim este al persoanei condamnate, al victimelor de care noi uităm şi al societăţii în sens larg ca Ministerul Justiţiei, ministrul să conlucreze cu ANP".

Protestele deţinuţilor au continuat şi ieri, în 14 penitenciare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb