RAPORT SUA: România depune eforturi insuficiente pentru combaterea traficului de persoane

Elena Deacu
Anticorupţie / 27 iulie 2015

România rămâne o sursă semnificativă şi o destinaţie pentru traficul de persoane, acţiunile instituţiilor române pentru contracararea acestui fenomen fiind insuficiente, potrivit unui raport al Departamentului de Stat american prezentat luni.

"România este o sursă, o zonă de tranzit şi o destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii care sunt victime ale traficului în vederea muncii forţate, precum şi pentru femei şi copii victime ale traficului pentru exploatarea sexuală", se arată în raportul Departamentului de Stat pe tema traficului de persoane.

România este încadrată în "categoria a II-a" în raport, a ţărilor care nu depun suficiente eforturi pentru contracararea traficului de persoane.

"Românii reprezintă o sursă semnificativă de victime ale exploatării sexuale şi prin muncă pentru Europa Occidentală (în principal pentru Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa), dar şi pentru centrul şi sudul Europei (în special pentru Cehia, Ungaria şi Grecia). Bărbaţi, femei şi copii din România sunt supuşi muncilor forţate în agricultură, în construcţii, în servicii casnice şi manufacturiere, precum şi pentru cerşetorie forţată şi furt, atât în România, cât şi în alte ţări", subliniază raportul.

România este o destinaţie pentru un număr limitat de victime străine, în principal din Republica Moldova, Polonia, Bangladesh şi Serbia.

"Instituţiile din România nu s-a conformat în totalitate standardelor minime pentru eliminarea traficului de persoane, însă depun eforturi semnificative în acest sens. Instituţiile au demonstrat eforturi puternice la nivelul acţiunilor autorităţilor, dar au fost date sentinţe slabe sau cu suspendare, care nu au oprit traficanţii de persoane şi nu au oferit protecţie suficientă victimelor", notează Departamentul de Stat.

Raportul recomandă alocarea de fonduri publice ONG-urilor care oferă servicii victimelor traficului de persoane şi îmbunătăţirea accesului victimelor la asistenţă medicală şi la consiliere psihologică.

Potrivit documentului, autorităţile române au investigat 875 de cazuri de trafic de persoane în anul 2014, faţă de 714, în 2013. Procurorii au pus sub acuzare 534 de persoane în 2014, un nivel aproape similar cu cel din 2013, când au fost inculpate 552 de persoane. Instanţele judiciare au condamnat 269 de traficanţi de persoane în 2014, faţă de 252 în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb