RASDAQ 4% din "Moldoconstruct" s-a transferat la 1.300 lei/acţiune

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 august 2004

Acţiunile cele mai tranzacţionate ieri pe piaţa Rasdaq au continuat să fie "Confecţii" Vaslui. Acestea au totalizat transferuri în valoare de aproape 3 miliarde de lei, din cele 7,5 miliarde de lei înregistrate pe întreaga piaţă. Acţiunile producătorului de confecţii au fost transferate la preţul unic de 27.000 lei/acţiune, prin intermediul a 11 tranzacţii. Capitalul social al "Confecţii" Vaslui este de 7,76 miliarde de lei. Profitul net realizat de societate s-a ridicat, la sfîrşitul anului 2003, la 49,81 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 227,41 miliarde de lei. "Confecţii" Vaslui lucrează cu parteneri externi în sistem lohn şi semilohn.

Cu acţiunile "Moldoconstruct" Iaşi a fost realizată o singură tranzacţie, în valoare de 778 milioane de lei, la preţul de 1.300 lei/acţiune. Pachetul de acţiuni transferat ieri reprezintă 4,8% din capitalul emitentului ce activează în domeniul construcţiilor. "Moldoconstruct" nu are acţionar majoritar, ci doar patru acţionari semnificativi ce deţin între 10% şi 20% din acţiuni. Aceştia totalizează 63% din capitalul social.

Acţiunile "Aparataj Electric" Titu au totalizat ieri transferuri de peste 500 milioane de lei. Preţul lor a fost, în unanimitate pentru cele şase tranzacţii efectuate, de 28.500 lei/acţiune, în creştere cu 1,78% faţă de preţul mediu înregistrat în şedinţa anterioară. Pentru acţiunile "Aparataj Electric" Titu, "Broadhurst Investment" - acţionarul majoritar al producătorului de aparate pentru distribuţie şi comandă electrică - a lansat ofertă publică de preluare, la preţul de 30.000 de lei/acţiune.

Preţul mediu al acţiunilor "Ceramica" Iaşi s-a apreciat ieri cu 13%, ajungînd la 20.000 lei/acţiune. Acest preţ este cel mai mare din ultimul an. Au fost încheiate cinci tranzacţii a căror valoare a depăşit 425 milioane de lei. Singurul acţionar semnificativ al societăţii "Ceramica" este "Asociaţia Salariaţilor" care deţine 40% din acţiuni.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" s-au apreciat ieri cu 3% faţă de cursul lor mediu înregistrat vineri şi au ajuns din nou la 25.000 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb