RASDAQ Acţiunile "Braiconf" şi "Socep" - vedetele pieţei

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 februarie 2005

Transferurile cu acţiunile fabricii de îmbrăcăminte "Braiconf" Brăila (BRCR) şi ale operatorului portuar "Socep" Constanţa (SOCP) reprezintă aproximativ 90% din volumul total al tranzacţiilor încheiate ieri la categoria 1.

Cu acţiunile BRCR s-au efectuat tranzacţii de peste 5,9 miliarde lei, la preţul mediu de 85.799 lei/acţiune. Au fost transferate pachete relativ reduse de acţiuni BRCR. De la începutul anului, preţul mediu al titlurilor BRCR a variat între un minim de 80.500 lei, înregistrat cu două zile în urmă, şi un maxim de 113.000 lei/acţiune la începutul lunii februarie.

La aceeaşi categorie, acţiunile SOCP au reprezentat 34% din volumul total tranzacţionat ieri. Preţul titlurilor SOCP a fluctuat, în ultima săptămînă, între 4.000 şi 4.500 lei/acţiune.

La categoria a doua, peste jumătate din volumul total al tranzacţiilor s-a efectuat cu acţiuni ale societăţii "Romcarbon" Buzău (ROCE). Preţul mediu al acţiunilor ROCE a crescut de la un minim de 40.000 lei, la începutul anului, la un maxim de 80.000 lei/titlu, în prezent. Cotaţia acţiunilor ROCE din ultima săptămînă s-a situat în jurul valorii de 78.000 lei/titlu. Pentru anul 2004, societatea a preliminat un profit net de 19 miliarde lei, în creştere cu 920% faţă de anul precedent.

La aceeaşi categorie, a fost transferat un număr ridicat de acţiuni "Eurom Bank" (EURB), respectiv o treime din numărul total. Preţul acestora a fost în scădere faţă de cotaţia anterioară.

Un volum mare al transferurilor s-a făcut ieri la categoria de bază cu acţiunile companiei "Industria Laptelui" Dîmboviţa (INBO). Au fost transferate pachete mici de acţiuni, la un preţ mediu de 81.814 lei/titlu. Compania a anunţat că cifra de afaceri i-a crescut cu 46,7% de la un an la altul, iar profitul net înregistrat de 18 miliarde de lei în 2004 s-a dublat faţă de nivelul din 2003.

Transferurile cu acţiuni "Ambro" Suceava (AMRO) şi "Biofarm" (BIOF) au reprezentat o treime din totalul categoriei de bază. În urma raportării rezultatelor financiare din 17 februarie, preţul titlurilor AMRO a crescut semnificativ. Anul trecut societatea a realizat o cifră de afaceri de 2.200 miliarde de lei, faţă de 2.000 miliarde cu un an în urmă. Profitul net în 2004 a fost de 29,13 miliarde lei comparativ cu pierderea de 311,98 miliarde lei în 2003. Aceste rezultate au făcut ca acţiunile AMRO să fie atractive pentru investi-tori.

Din data de 22 februarie societatea de investiţii "Oltenia" deţine 10,27% din titlurile BIOF. În luna februarie au fost făcute public rezultatele financiare ale companiei, ceea ce a atras atenţia inves-titorilor. În ultimul an preţul mediu al titlurilor BIOF a crescut de la 5.000 la 31.500 lei/acţiune.

Ieri au fost raportate modificări ale pragului de deţinere de 5% la compania "Vinalcool" Piteşti (VIAG). SIF "Oltenia" deţine în prezent sub 5% din capitalul social, în timp ce "D.G.M. International Indcom" Piteşti deţine 68,9% din acţiunile VIAG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb