RASDAQ Acţiunile "Ceproplast" continuă să atragă investitori

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iulie 2004

Tranzacţiile încheiate ieri pe piaţa Rasdaq s-au ridicat la valoarea de 4,24 miliarde de lei, în condiţiile în care nu a fost încheiată nici o ofertă publică sau vreo tranzacţie specială. Acţiunile cele mai căutate de investitori continuă să fie cele cotate la categoria bază a pieţei Rasdaq. Cea mai mare valoare a transferurilor a fost consemnată de titlurile societăţii "Ceproplast" Iaşi, ce activează în domeniul cercetării - 935 milioane de lei. Preţurile la care s-au executat transferurile s-au situat între 6.500 şi 7.000 lei/acţiune, iar cursul mediu a fost mai mare cu 16,09% decît cel din şedinţa anterioară. Numărul total de acţiuni tranzacţionat ieri a reprezentat 9,56% din capitalul "Ceproplast". La începutul acestei luni, "Rab Romanian Agricultural Business" şi persoana fizică Asimionesei Violeta au cumparat, fiecare, peste 30% din acţiunile emitentului, în cadrul unor oferte publice. Preţurile la care au avut loc ofertele au fost de 2.700 lei/acţiune, respectiv 2.559 lei/acţiune. "Ceproplast" Iaşi are ca obiect de activitate cercetarea, dezvoltarea şi prelucrarea polimerilor prin extrudare, fiind unicul producător pe plan naţional de astfel de produse. Societatea are un capital social de 1,4 miliarde de lei.

Acţiunile "Bucureşti Turism" s-au apreciat ieri cu 2,56%, în condiţiile în care au fost transferate, printr-o singură tranzacţie, 6.980 de acţiuni, în valoare totală de 551 milioane de lei. Preţul acesteia a fost de 80.000 lei/acţiune. "Domino International Hotels" deţine 69% din acţiunile emitentului, un alt acţionar semnificativ fiind SIF "Transilvania" cu 7,41% din acţiuni.

Acţiunile societăţii de asigurare "Asirom" au avut şi acestea o evoluţie bună, preţul lor mediu crescînd ieri cu 17% faţă de preţul mediu înregistrat într-o şedinţă anterioară. Acţiunile au fost transferate ieri la cursuri cuprinse între 2.200 lei şi 2.400 lei/acţiune. Compania de asigurari "Asirom" a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, prime brute subscrise în valoare de 2.307,6 miliarde de lei (57 milioane de euro). Cele mai bine vîndute produse ale companiei au fost cele auto, asigurarea pentru avarii şi furt a autovehiculelor - Casco, asigurarea de răspundere civilă auto - RCA şi Carte Verde". "Asirom" are ca obiective, în viitorul apropiat, mărirea portofoliului prin modernizarea şi diversificarea ofertei de produse, maximizarea valorii companiei şi adaptarea la reglementările comunitare în domeniul asigurărilor. Capitalul social al companiei este 637,9 miliarde de lei. Principalii acţionari ai "Asirom" sînt: "InterAgro" (cu o participaţie de 38,14% din actiuni), "Broadhurst Investments Ltd" (19,74%), "Rafinăria Astra Română" (17,79%) şi AVAS (6,38%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb