RASDAQ Acţiunile "Romlux" se menţin în atenţia investitorilor

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 ianuarie 2005

Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost de peste 27,44 miliarde de lei. Cei trei indici bursieri au continuat tendinţa de creştere, nivelul indicelui Rasdaq Compozit apreciindu-se cu 0,28%, cel al indicelui RAQ-I cu 0,67%, iar nivelul indicelui Raq-II înrgeistrînd o creştere de 1,61%.

La prima categoria a BER, cea mai mare lichiditate a fost înregistrată ieri de acţiunile companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti (VEGA), acestea înregis-trînd un volum de tranzacţionare de 1,39 milioane de acţiuni, cu circa un milion de acţiuni mai puţin decît cu o zi înainte. Titlurile VEGA au fost transferate la un curs mediu unitar de 852 lei, în uşoară scădere, cu 0,23% faţă de preţul mediu aferent şedinţei anterioare.

Titlurile operatorului portuar "Socep" au înregistrat pe parcursul şedinţei de ieri un volum de tranzacţionare mai mic decît cel din ziua precedentă, numărul acţiunilor transferate fiind de aproape 452.086, iar valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea ridicîndu-se la 1,61 miliarde de lei. Cotaţia medie de ieri, de 3.564 lei/titlu, a înregistrat o creştere de 2,29% faţă de nivelul înregistrat cu o zi înainte.

La categoria a doua a Bursei Electronice Rasdaq, o lichiditate ridicată a fost înregistrată de acţiunile societăţii "Unisem" Bucureşti. Acestea au fost trans-ferate în număr de 102.818, la un preţ mediu unitar de 730 lei, în uşoară scădere, cu 0,01% faţă de şedinţa precedentă.

Acţiunile "Romportmet", operatorul portuar din Galaţi, au fost şi ieri în atenţia investitorilor. Au fost transferate 28.666 acţiuni, cu circa 3.000 mai multe decît în ziua precedentă, la preţul mediu de 33.287 lei/acţiune, în creştere cu 13,5% faţă de şedinţa anterioară. Compania gălăţeană are un capital social de 33,85 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, fondul de inves-tiţii "Broadhurst Investments Ltd" deţine 78,22% din capitalul emitentului. Alt acţionar semnificativ al companiei gălăţene este societatea "Sidex Trading" este acţionar semnificativ al emitentului cu o deţinere de 11,45% din titlurile "Romportmet".

Cele mai căutate acţiuni de la categoria bază au fost cele ale companiei "Romlux" din Tîrgovişte.

Acestea au înregistrat un volum tranzacţionat de 1,14 milioane titluri. Cursul mediu de transfer a fost de 371 lei/titlu, în creştere cu 11,24% faţă de nivelul înregistrat cu o zi înainte.

"Romlux" are ca obiect de activitate producţia de lămpi electrice şi echipamente de iluminat. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, 69,6% din capitalul companiei se află în posesia fondului de investiţii "Broadhurst Investment Ltd".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb