RASDAQ Acţiunile "Socep" Constanţa au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 februarie 2005

Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost de peste 59,41 miliarde de lei.

Cei trei indici bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii, Rasdaq Compozit şi Raq I, crescînd cu 0,61% şi respectiv 2,42%, în timp ce nivelul indicelui Raq-II s-a depreciat cu 0,45%.

Cele mai lichide titluri de la prima categorie au fost cele ale operatorului portuar "Socep" Constanţa. Acestea au fost transferate în număr de peste 1,47 milioane, valoarea totală a transferurilor perfectate ieri cu titluri SOCP fiind de 7,36 miliarde de lei.

O valoare ridicată de tranzacţionare a fost înregistrată ieri şi de acţiunile "Braiconf" din Brăila. Preţul mediu la care au fost transferate ieri acţiunile BRCR a fost de 100.429 lei/acţiune, în creştere cu 7,37% faţă de cursul mediu aferent şedinţei precedente. Valoarea totală a transferurilor efectuate cu aceste titluri s-a ridicat la 14,49 miliarde de lei.

Brokerii pun interesul ridicat al investitorilor pentru aceste acţiuni pe seama informaţiilor privind dizolvarea "Asociaţiei Salariaţilor", care deţin circa 40% din capitalul social al amitentului.

În perioada următoare va fi stabilit modul de alocare a acţiunilor celor 1996 de membri ai asociaţiei.

Titlurile companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti au fost tranzacţionate la un preţ mediu de 833 lei/titlu, în creştere uşoară, cu 0,6% faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere de miercuri.

O evoluţie bună a preţului de tranzacţionare a fost înregis-trată ieri de acţiunile "Electromagnetica" Bucureşti. Acestea au fost transferate în număr de 114.324, la un curs mediu de 5.645 lei/acţiune, curs cu 14% peste cotaţia medie aferentă şedinţei de miercuri.

La categoria a doua a Bursei Electronice Rasdaq, cele mai lichide au fost titlurile "ASIROM" Bucureşti, acestea fiind transferate în număr de 358.230, la un curs mediu de 5.495 lei/acţiune, acesta fiind cu 2,7% mai mic decît preţul mediu aferent sesiunii bursiere anterioare.

Titlurile "Elpreco" Craiova au înregistrat ieri un volum de tranzacţionare redus şi un preţ mediu de 683.149 lei, preţ cu 4,48% peste cel aferent ultimei şedinţe de tranzacţionare. "Broadhurst Investments Ltd" a raportat că deţine 60,43% din acţiunile emitentului, iar "Lindsell Enterprises Ltd" a anunţat o deţinere sub 5% din capitalul "Elpreco".

La categoria bază, printre preferatele investitorilor au fost acţiunile "Biofarm" Bucureşti.

Acestea au fost transferate în număr de peste un milion, la un curs mediu de 5.658 lei/acţiune, cu 7,7% mai mic decît preţul mediu aferent şedinţei anterioare. Acţiunile "Biofarm" au făcut în ultima vreme obiectul mai multor tranzacţii speciale, în urma cărora două societăţi de investiţii, Oltenia şi Banat Crişana, au raportat achiziţii de circa 10% şi respectiv 2% din capitalul societăţii.

Acţiunile societăţii "Argus" au fost transferate în număr de 96.914, la un preţ mediu de 53.522 lei/titlu, preţ în scădere cu 0,93% faţă de cel aferent şedinţei de tranzacţionare precedente.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" au fost transferate în număr de 211, la un preţ mediu de 60.550 lei/titlu, acesta fiind cu 1,49% mai mare decît preţul de închidere de miercuri.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb