RASDAQ Apreciere de 7,84% pentru titlurile "Retrasib" Sibiu

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 februarie 2011

Apreciere de 7,84% pentru titlurile "Retrasib" Sibiu

Acţiunile producătorului de motoare, generatoare şi transformatoare electrice "Retrasib" Sibiu (simbol RTRA) au înregistrat, ieri, o apreciere de 7,84%, la 0,55 de lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de 183.782 lei. În total, au fost tranzacţionate 334.962 acţiuni RTRA, la preţuri cuprinse între 0,53 de lei şi 0,57 de lei/acţiune.

Aprecierea titlurilor RTRA de ieri are loc în condiţiile în care, luni, au fost tranzacţionate acţiuni "Retrasib" reprezentând 8,6% din capitalul social. "Institut Proiect" a fost raportată că a cumpărat, luni, 3,89 milioane de acţiuni RTRA, iar societatea cu răspundere limitată "Hold Invest" a fost raportată că a vândut 1,43 milioane de titlurile RTRA.

"Retrasib" dispune de un capital social de 5 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoare nominală de 0,1 lei.

Acţionarii "Retrasib" Sibiu (simbol RTRA) au aprobat, anul trecut, transferul companiei de pe piaţa Rasdaq la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunile producătorului de materiale pentru construcţii "Cominco" Bucureşti (simbol COBS) au consemnat, ieri, o depreciere de 2,17%, la 13,5 lei/titlu.

Cele 6.174 acţiuni COBS tranzacţioante, ieri, au avut preţurile cuprinse între 13 lei şi 13,52 de lei/titlu.

"Cominco" are o capitalizare bursieră de 24,32 milioane de lei, potrivit preţului de 13,5 de lei/acţiune înregistrat în şedinţa de ieri. Cătălin Traian Gemănar deţine 25,27% din societate, iar Sorin Apostol este raportat cu o participaţie de 19,61% din acţiunile COBS. Din acţionariat mai face parte Florin Rusu, cu o deţinere de 12,62% din societate.

În vara anului trecut, "Cominco" a reuşit să câştige licitaţia pentru construcţia fabricii "Voestalpine" din Giurgiu, contract de aproximativ nouă milioane de euro. Tot anul trecut, acţionarii "Cominco" au împuternicit Consiliul de Administraţie să înfiinţeze o sucursală în Irak.

Grigore Chiş, directorul general al societăţii de servicii de investiţii financiare "Broker" Cluj, a demisionat recent din funcţia de administrator al companiei de construcţii "Cominco" Bucureşti, invocând motive personale.

Tranzacţiile încheiate, ieri, pe piaţa Rasdaq au totalizat 673.910 lei.

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor de pe piaţă, a câştigat 0,6%, apreciindu-se la 1.701,04 puncte.

Indicele Raq-I, care reflectă oscilaţia acţiunilor de la categoria întâi, s-a depreciat cu 1,28%, la 1.479,53 puncte, iar Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a scăzut cu 1,08% faţă de şedinţa anterioară, la 3.103,97 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb