RASDAQ "Automatica" Bucureşti, lider privind valoarea tranzacţiilor

George Constantinescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 iulie 2006

În şedinţa de vineri, piaţa Rasdaq a intermediat transferuri în valoare totală de 6.929.503 lei (1.925.450 euro), de patru ori mai mare decât cea din şedinţa anterioară.

Toţi indicii bursieri Rasdaq au avut evoluţii pozitive. Indicele RASDAQ-C a urcat treptat până la nivelul de 1726, în creştere cu 0,91%, iar indicii categoriilor I şi II au ocupat de asemenea poziţii în creştere cu 1,77%, respectiv 1,13%.

"Automatica" Bucureşti (simbol AUTT) a urcat în fruntea clasamentului privind valoarea tranzacţionată cu transferuri în valoare de aproape un milion de euro. Societatea este profilată pe producţia de echipamente de masură, reglare şi control pentru procesele industriale.

Preţul de închidere de 1,79 lei/acţiune a urcat cotaţia cu încă 15,48%. Acţiunile AUTT continuă astfel evoluţia bună din ultimul an şi o confirmă prin creşterea de peste 40% realizată în doar două săptămâni.

"Condmag" Braşov (simbol COMI) a anunţat la sfârşitul lunii iunie intenţia de listare la categoria I a BVB. În cursul săptămânii trecute, acţiuni reprezentând 5% din capitalul social al constructorului braşovean s-au tranzacţionat la o valoare totală de peste 6,3 milioane de lei. Simbolul COMI a fost obiectul a 47% din valoarea transferurilor din săptămâna care s-a încheiat. Acţiunile "Condmag" s-au tranzacţionat pe pieţele Deal şi Regular, încheind şedinţa de vineri la nivelul de 0,80 (-1,84%) şi 0,815 lei/acţiune(+0,0%).

"Remarul 16 Februarie" din Cluj-Napoca (simbol REFE) a ocupat locul trei în topul celor mai tranzacţionate acţiuni, cu o valoare totală de 52.750 titluri. Societatea este specializată în construcţia şi reparearea materialului rulant. Cursul acţiunilor REFE a suferit o uşoară scădere în ultima lună, iar vineri s-a stabilizat la nivelul de 9 lei/acţiune (+3,45%). Monica Băiculescu şi "Transferoviar Grup" deţin ponderi de 25,67% şi, respectiv, 14,74% din capitalul social al emitentului.

Transferurile acţiunilor IAR Braşov (simbol IARV) au însumat o valoare de 44.915 lei, reprezentând mai puţin de un procent din valoarea totală a transferurilor efectuate în ultima şedinţă a săptămânii trecute. Cursul a evoluat aproape constant până la începutul anului, după care s-a înscris pe un trend puternic ascendent. Preţul unei acţiuni s-a dublat practic din ianuarie până în prezent, încheind şedinţa de vineri la 3,10 lei/acţiune, în creştere cu 1,64% faţa de şedinţa precedentă.

Un nivel bun al transferurilor l-a realizat şi "Brainconf" Brăila (simbol BRCR), cu o valoare totală de 32.538 lei. Cotaţia acţiunilor fabricii de textile a continuat evoluţia pozitivă de la începutul lunii iulie, oprindu-se la 0,36 lei/acţiune (+4,35%). Trendul descendent din ultimul an al acţiunii BRCR a coborât preţul aces-teia de la 1,03 la 0,30 lei.

Preţul unei acţiuni a societăţii hoteliere "Trei Brazi" din Predeal (simbol TRBZ) a urcat cu mai bine de 650%, până la 1,51 lei. Penultima tranzacţie s-a realizat acum patru luni, iar în cursul lunii martie s-au făcut propuneri pentru majorarea capitalului social al emitentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb