RASDAQ "Deal"-urile de pe Rasdaq au dat o lichiditate dublă faţă de piaţa reglementată

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 mai 2010

"Deal"-urile de pe Rasdaq au dat o lichiditate dublă faţă de piaţa reglementată

Două tranzacţii speciale în valoare cumulată de 9,55 milioane de lei, aproape că au dublat, vineri, lichiditatea pieţei Ras­daq faţă de cea de la Bursa de Valori Bucureşti, unde şedinţa de vineri s-a încheiat cu o lichiditate anemică.

Aproximativ 24,56% din capitalul social al "Bricomat" Sibiu (simbol COBL) a fost transferat, vineri, printr-un deal, pe piaţa Rasdaq, în valoare de 8,5 milioane de lei. Preţul de schimb a fost de 34 de lei/acţiune.

Compania are un capital social de 2,54 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei. Ilie Carabulea a fost raportat, vineri, că a vândut 250.000 de acţiuni COBL, cumpărătorul fiind "Carpatica Asig". Înainte de tranzacţia de vineri, Ilie Carabulea deţinea direct 84,45% din companie şi indirect, prin Atlassib SRL Sibiu, 13,04%.

Un pachet de 62,42% din trans­portatorul rutier "Transcom" Sibiu (simbol TRSB) deţinut tot de Ilie Carabulea a fost schimbat, vineri, printr-un "deal" în valoare de 1,05 milioane de lei.

Schimburile realizate pe piaţa Rasdaq au totalizat 10,52 milioane de lei

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor cotate pe segmentul Rasdaq, a coborât cu 0,24% faţă de şedinţa anterioară, la 2.486,71 puncte.

Indicele Raq-I, care reflectă oscilaţia acţiunilor de la categoria întâi, a înregistrat, ieri, o creştere uşoară, de 0,25%, la 2.652,79 puncte, iar indicele Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a stagnat la 5.053,06 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb