RASDAQ Din nou tranzacţie specială cu acţiunile BIOF

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 octombrie 2005

A fost tranzacţionat, în total, 3,2% din capitalul "Biofarm"

Două scăderea drastică din ziua precedentă, ieri piaţa a crescut semnificativ, pînă la şase milioane RON. Peste 65% din valoarea totală a tranzacţiilor a fost realizată de tranzacţia specială cu titlurile "Biofarm". Indicii bursieri au avut, din nou, evoluţii contrare. Cea mai accentuată creştere, de 2,09%, a avut-o RAQ-II. Indicele general al pieţei, Rasdaq Compozit, s-a apreciat cu 0,51%, în timp ce RAQ-I a pierdut 0,8 puncte procentuale. În total au fost perfectate 690 de tranzacţii, cu titlurile a 166 de emitenţi. Au fost tranzacţionate ieri peste 14,8 milioane de acţiuni.

Acţiunile "Biofarm" Bucureşti (BIOF) rămîn în continuare preferatele investitorilor, ieri fiind tranzacţionat 3,2% din capitalul social al emitentului. Un pachet de 2,7% din titluri a fost transferat printr-o tranzacţie specială în valoare de 3,9 milioane RON. Cele zece milioane de acţiuni au fost transferate pentru 0,39 RON/acţiune. Titlurile BIOF au fost cele mai lichide şi la categoria de bază, unde au fost încheiate 82 de tranzacţii comune. Au fost tranzacţionate astfel încă 1,5 milioane de titluri BIOF pentru 627.944 RON. Tranzacţiile comune cu titlurile BIOF au fost realizate la preţuri cuprinse între 0,39 şi 0,41 RON/acţiune, iar cotaţia a crescut cu 1,4 puncte procentuale. În total, tranzacţiile sub simbolul BIOF au înglobat trei pătrimi din piaţă.

O lichiditate ridicată în cadrul categoriei de bază au avut şi acţiunile societăţii de asigurare-reasigurare "Ardaf" Cluj Napoca (ARDF). Peste 1,5 milioane de acţiuni aparţinînd companiei au fost vîndute ieri. Preţul de referinţă a crescut semnificativ, cu 5,76%, comparativ cu şedinţa anterioară, pînă la 0,312 RON/acţiune. Titlurile ARDF au fost tranzacţionate la preţuri cuprinse între 0,295 şi 0,315 RON/acţiune. Sub simbolul ARDF au fost încheiate 99 de tranzacţii, în sumă de 457.016 RON. Acţionarul majoritar al companiei este "Tender" (70,22%), iar "Clairmont Holdings Limited" are o pondere semnificativă în capitalul social, de 12,63%.

Sub simbolul CERE al companiei ieşene "Ceramica" au fost perfectate zece tranzacţii, care au totalizat 244.297 RON. Preţul de tranzacţionare s-a situat ieri între valorile 2,75 şi 2,9 RON/acţiune. Cotaţia a crescut uşor, cu 0,33 puncte procentuale. Societatea produce cărămizi, ţigle şi alte produse pentru construcţii şi este deţinută în proporţie de 40,56% de PAS. "Ceramica" are un capital social de 6,9 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,5 RON.

Lichiditatea acţiunilor listate la cea de-a doua categorie a pieţei a fost scăzută. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 73.050 RON, mai mult de jumătate fiind realizată cu titlurile "Asirom" (ASRA). Cu acţiunile societăţii bucureştene de asigurare au fost încheiate 21 tranzacţii, al căror preţ de referinţă s-a cifrat la 0,515 RON/acţiune. Cotaţia a fost în creştere semnificativă, cu 7,29% comparativ cu şedinţa precedentă. Principalul acţionar al companiei este "Interagro", care are o participaţie de 40,55% la capitalul societăţii.

Cele mai tranzacţionate titluri la prima categorie au rămas "Socep" Constanţa (SOCP), al căror preţ de referinţă a ajuns la 0,263 RON/acţiune, mai mare cu 0,38% decît în şedinţa precedentă. Cu titlurile SOCP au fost realizate ieri 44 de tranzacţii, a căror valoare totală s-a ridicat la 128.530 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb