RASDAQ Exitul SIF "Oltenia" de la "Vidraru" a sporit lichiditatea pieţei la 10 milioane de lei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 martie 2010

Exitul SIF "Oltenia" de la "Vidraru" a sporit lichiditatea pieţei la 10 milioane de lei

Societatea de investiţii financiare "Oltenia" (SIF5) a vândut, ieri, participaţia de 50,27% pe care o deţinea la firma imobilară "Vidraru" Curtea de Argeş (simbol VIRU) unui administrator al Biofarm, Tudor Dumitru, pentru 7,2 milioane lei. Anterior tranzacţiilor de ieri, administratorul "Biofarm" deţinea 15,06% din acţiunile firmei imobiliare Vidraru Curtea de Argeş, iar după aceste operaţiuni participaţia sa a urcat la 65,33%. Tranzacţia a avut loc după ce, miercuri, SIF5 a achiziţionat de la acesta 2,74% din acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm".

În total, au fost tranzacţionate ieri, 144.877 de acţiuni VIRU, la preţuri cuprinse între 35 de lei şi 50 de lei/acţiune. Cotaţia de referinţă a crescut cu 150%, la 50 de lei/titlu.Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni VIRU a fost de 7,24 milioane de lei.

Compania are o capitalizare bursieră de 14,32 milioane de lei, potrivit preţului de 50 de lei/acţiune înregistrat ieri.

Titlurile "Prospecţiuni"Bucureşti (simbol PRSN) au continuat aprecierea începută la mijlocul săptămâ­nii trecute, înregistrând, ieri, o creştere de 2,07%, la 0,344 lei/titlu.

În total, au fost schimbate 3,96 milioane de titluri PRSN, la preţuri cuprinse între 0,33 de lei şi 0,344 lei/titlu. Valoarea tranzacţiilor cu titluri PRSN a fost de 1,34 milioane de lei.

Compania este controlată de "Tender" SA, societatea omului de afaceri timişorean Ovidiu Tender, cu o participaţie de aproape 59%. SIF "Muntenia" are 11,86% din companie, iar fondul olandez MEI deţine 6,15% acţiunile PRSN.

Piaţa Rasdaq a înregistrat, ieri, o şedinţă de aprecieri în linie, în condiţiile unei lichidităţi de 10,2 milioane de lei.

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor cotate, a urcat la 2.522,70 puncte, câştigând 1,86% faţă de şedinţa anterioară.

Indicele Raq-I, care reflectă oscilaţia acţiunilor de la categoria întâi, s-a apreciat cu 0,3%, la 2.875,50 puncte, iar indicele Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a câştigat 0,67%, urcând la 5.345,79 puncte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DINEL VINDE PARTICIPATIILE SIF5 PARCA AR FI PROPRIETATE PERSONALA. ARE UN SCOP SERIOS. TREBUIE SA FACA ROST DE BANI SA ISI PLATEASCA CONSIGLIERUL. FOST COMANDANT DIICOT DOLJ SI NASUL DE CUNUNIE AL LUI DINEL, GHEORHE BICA APARE PE LISTA DE ALEGERI PENTRU CA!!!I DEOCAMDATA ESTE PE STATELE SIF CONSILIER AL PRESEDINTELUI SIF. ESTE FOARTE CURIOS CE VA FACE BICA IN CA AL SIF, ALTCEVA DECAT SA TOACE BANII DIN PARTICIPATII SAU SA SE OCUPE DE SANTAJE SI SA II SPELE DOSARELE PENALE ALE LUI DINEL. DECI RETEAUA FALIMENTULUI BIR SI RESTITUIRI ILEGALE DE IMOBILE NATIONALIZATE DIN DOLJ SE ADUNA SUB CUPOLA SIFULUI. DUPA ELIBERARE, PROBABIL IL VOM VEDEA SI PE SOLOMON CONSILIER II. CERT E CA S-A SPART TEAVA VANZARILOR DE PARTICIPATII SI A INCEPUT CU VIRU. ASTA NU SUNA DELOC BINE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb