RASDAQ Încă 35 de societăţi trec la BVB

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 august 2004

Începînd cu data de 1 septembrie, încă 35 de societăţi de pe Rasdaq vor fi suspendate de la tranzacţionare, în scopul transferului tranzacţionării lor pe platforma tehnică a Bursei de Valori Bucureşti.

Cu acest nou grup, se încheie translatarea întregii categorii I pe noua platformă, numărul total al emitenţilor transferaţi fiind de 75.

Valoarea tranzacţiilor perfectate vineri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 16,2 miliarde de lei, din care jumătate (peste 8 miliarde de lei) este aferentă transferului unui număr de 266.781 acţiuni "Aparataj Electric" Titu, în cadrul ofertei publice de preluare a acestei companii.

Preferatele investitorilor, din punct de vedere al volumului de tranzacţionare, au fost titlurile "Socep" Constanţa. Acestea au fost transferate în număr de 466.728, valoarea totală a tranzacţiilor ridicîndu-se la 768,8 milioane de lei. Brokerii sînt de părere că la baza acestei evoluţii stau rezultatele semestriale ale companiei, în creştere semnificativă faţă de anul anterior.

Acţiunile "Elpreco" Craiova au înregistrat o lichiditate redusă, pe fondul aprecierii cu 3,28% a preţului mediu de tranzacţionare. Societatea a raportat pentru primul semestru un profit de 32,9 miliarde de lei, dublu faţă de anul anterior.

În cadrul şedinţei de vineri, persoana fizică Eugen Martoca a raportat că deţine 19,63% din acţiunile societăţii "Icit Fibresin" Iaşi. Compania este controlată de asociaţia salariaţilor care deţine 39,7% din titluri. Alţi acţionari sînt "Conex" Iaşi (11,82% din acţiuni) şi "Burtilă %Co Electron M'Bit" (8,28% din capital).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb