RASDAQ Indicele RAQ-I a scăzut cu 3,29%

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 iulie 2005

Valoarea totală a tranzacţiilor a scăzut ieri la 885.172 RON, comparativ cu 1,9 milioane RON în şedinţa precedentă. Toţi cei trei indici bursieri s-au depreciat semnificativ. Cea mai mare scădere, de 3,29%, a înregistrat indicele care reflectă lichiditatea emitenţilor listaţi la prima categorie, RAQ-I. Indicii RAQ-II şi Rasdaq Compozit s-au depreciat cu 0,54% şi, res-pectiv, 1,17%.

În cadrul primei categorii, cele mai lichide titluri au fost cele ale companiei "Mittal Steel" Roman (PTRO), care au fost tranzacţionate în număr de peste 28.700. Valoarea totală a acţiunilor transferate s-a ridicat la 100.955 RON, reprezentînd 79% din totalul categoriei. Pe fondul unor ordine mari de vînzare, respectiv 35, preţul s-a depreciat cu 15%, ajungînd la 3,4 RON/acţiune.

Au continuat să fie transferate şi acţiunile operatorului portuar "Socep" Constanţa (SOCP), însă cele 16 tranzacţii au avut o valoare redusă, de numai 23.416 RON. Preţul de referinţă a rămas acelaşi cu cel din şedinţa precedentă, de 0,26 RON/acţiune.

În cadrul celei de-a doua categorii, atenţia cumpărătorilor a fost îndreptată către acţiunile "Elpreco" Craiova (ELPS), trans-ferate la preţuri cuprinse între 41,5 şi 42 RON/acţiune. Valoarea totală a celor cinci transferuri de ieri, cu pachete ce au însumat abia 199 de acţiuni, a fost destul de ridicată comparativ cu totalul categoriei, de 8.278 RON, datorită preţului mare de tranzacţionare. Cotaţia a rămas nemodificată, la valoarea de 45,2 RON. Compania fabrică elemente din beton pentru construcţii şi are un capital social de 2,5 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 RON. Pachetul majoritar de 55,89% din titluri este deţinut de fondul de investiţii "Broadhurst Investments" Ltd. Un pachet de 10,64% din titluri este deţinut de SIF "Oltenia". "Elpreco" a realizat în primele trei luni ale acestui an o cifră de afaceri de 12,3 milioane RON şi un profit net de 0,2 milioane RON.

Şi titlurile depozitarului portuar "Comvex" Constanţa (CMVX) au reţinut ieri atenţia investitorilor, fiind încheiate patru tranzacţii a căror valoare totală s-a cifrat la 5.241 RON, reprezentînd 28% din totalul categoriei. Cele 278 de acţiuni tranzacţionate au fost transferate la preţuri cuprinse între 18,5 şi 19 RON/acţiune, iar preţul de referinţă a rămas acelaşi cu cel din sesiunea bursieră precedentă. Săptămîna trecută cu titlurile CMVX au fost realizate, într-o singură şedinţă, tranzacţii ce au însumat 4,04 milioane RON.

Au rămas în atenţia investitorilor acţiunile producătorului bucureştean de medicamente "Biofarm" (BIOF), care au fost tranzacţionate ieri în număr de peste 1,2 milioane. Cele opt transferuri au totalizat 416.262 RON, reprezentînd 56% din valoarea întregii categorii. Variaţia de preţ a fost destul de mică, de 0,44%, titlurile fiind transfearate la valori cuprinse între 0,34 şi 0,35 RON. Societatea a raportat pentru primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 11,9 milioane RON, comparativ cu 10,6 milioane RON în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net s-a majorat de la 2,8 la 4,7 milioane RON.

Cea mai mare variaţie de preţ din cadrul categoriei de bază a fost relizată sub simbolul ATPA, al companiei "Athenee Palace". A fost încheiată o singură tranzacţie, cu peste 12.500 de acţiuni, însă la un preţ mai mare cu 12,5% decît cel din sedinţa anterioară, respectiv de 2,7 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb