RASDAQ Piaţa se descurcă şi fără "Socep" şi "Biofarm"

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 noiembrie 2005

După ce marţi piaţa a totalizat 4,5 milioane RON pe fondul tranzacţiilor realizate cu titlurile "Ardaf" Cluj Napoca, ieri valoarea totală a transferurilor s-a redus la 2,6 milioane RON. Cotaţiile au fost preponderent în creştere, drept urmare cei trei indici care urmăresc evoluţia cotaţiilor au înregistrat creşteri. Cea mai pronunţată apreciere a avut-o RAQ-I, care a crescut cu 2,95 puncte procentuale. RAQ-II a înregistrat o creştere mai puţin semnificativă, de 0,15%, în timp ce Rasdaq Compozit, a cîştigat 0,45%.

În lipsa acţiunilor "Socep", transferate începînd de ieri la BVB, cele mai lichide acţiuni de la pri-ma cate-gorie au fost cele ale produ-cătorului bră-ilean de îmbră-căminte "Braiconf" (BRCR). Au fost încheiate 16 tran-zacţii cu o valoare totală de 14.540 RON. Titlurile BRCR au fost transferate la preţuri între 0,48 şi 0,493 RON/acţiune, iar cotaţia a înregistrat o scădere semnificativă, de două puncte procentuale.

Jumătate din valoarea tranzacţiilor perfectate ieri la cea de-a doua categorie a fost realizată cu acţiunile "Rombarbon" Buzău (ROCE). A fost transferat un pachet de peste 40.000 de acţiuni, la preţul de 5,3 RON/acţiune, în scădere semnificativă, de 3,63% comparativ cu şedinţa precedentă. Tranzacţia a totalizat peste 213.277 RON. Societatea buzoiană produce plăci, folii, tuburi şi profiluri din material plastic. Principalii acţionari ai companiei sînt "Unitai International Corp" (12,56%), SIF "Transilvania" (30,31%) şi "Living Plastic Industry" (38,38%).

Şi categoria de bază a pierduT unul dintre cei mai lichizi emitenţi - "Biofarm". În lipsa aces-tuia, primul loc în topul celor mai tranzacţionate titluri de ieri a fost ocupat de "Alcom" Zalău. Prin intermediul a zece transferuri au fost tranzacţionate aproape 860.000 acţiuni, pentru 1,5 milioane RON. Cotaţia a crescut semnificativ, cu 13,2 puncte procentuale. Tranzacţiile de ieri cu titlurile ALCO au fost realizate la preţuri cuprinse între 1,6 şi 1,8 RON/acţiune. Societatea comercializează produse alimentare, băuturi şi tutun şi are un capital social de 690.412 RON divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 RON. Conform ultimelor raportări, principalii acţionari sînt "Alimex Pas" Zalău, cu o deţinere de 39,99% şi "Parcserv" cu 24,57% din titluri. "Broadhurst Investments Ltd" are o participaţie de 7,88% la capitalul social.

A fost tranzacţionat ieri un pachet de o mie de acţiuni aparţinînd societăţii bucureştene "Cocor", pentru 138.000 RON. Tranzacţia a fost realizată la preţul de 138 RON/acţiune, ceea ce a determinat o scădere a cotaţiei de 4,16 puncte procentuale. "Cocor" îşi desfăşoară activitatea de bază în domeniul închirierii şi subînchirierii de bunuri imobiliare proprii sau închiriate. Compania are un capital social de 12 milioane RON divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 RON. Principalii acţionari ai societăţii sînt SIF "Muntenia" (18,9%), persoanele fizice Liviu Ursan (14,66%) şi Daniel Stoica (13,94%), şi "Broadhurst Investments Ltd" (13,32%).

Acţiunile "Iproeb" Bistriţa (IPRU) au fost tranzacţionate ieri în număr de peste 44.000, prin intermediul a 28 de tranzacţii. Cotaţia a rămas neschimbată faţă de şedinţa precedentă, preţul de referinţă menţinîndu-se la 1,3 RON/acţiune. Societatea produce fire şi cabluri electrice şi optice izolate şi are un capital social de 10,8 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,3 RON. Societatea nu are un acţionar semnificativ, fiind deţinută în totalitate de micii acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb