RASDAQ Transferurile cu acţiuni "Marub" Braşov au ridicat piaţa

C.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 septembrie 2006

Ieri s-a transferat 97% din capitalul social al "Marub"Brasov, prin intermediul a doar două tranzacţii. S-au transferat 1.298.799 acţiuni MARU, pentru suma totală de 19.527.083 lei, iar până la finalul şedinţei cotaţia a cres-cut cu +1.482%. Astfel societatea a ocupat primul loc la categoria celor mai mari valori transferate, precum şi la volumul transferat. Emitentul se ocupă cu construcţia şi reparaţia materialului rulant. Potrivit ultimei structuri a acţionariatului din 1 iulie 2005, SIF "Transilvania" deţinea 56,45% din totalul titlurilor emise, "Tehmin" SA deţinea 40,65%, iar restul acţiunilor aparţinea altor investitori.

Tot ieri s-au transferat titluri ale "Magazinului Universal Maramureş" Baia Mare (simbol MAMA), în valoare de 42.957 lei. Societatea este specializată în comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominată de produse nealimentare. Potrivit celei mai recente raportări din 15 august 2006, 89,58% din acţiunile emitentului erau deţinute de "alţi acţionari". Ultimul transfer de ieri s-a perfectat la preţul de 0,1 lei.

După "Marub" Braşov, o contribuţie importantă la formarea volumului total au avut-o ieri transferurile cu titluri ale societăţii "Petrom Aviation" SA Otopeni (309.000 titluri ROFU). Emitentul are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate.

Cea mai recentă raportare privind structura acţionariatului este din august 2004: SNP Petrom deţinea 48,50%, PAS deţinea 20,87%, AVAS avea 3%, iar restul acţiunilor aparţinea altor investitori. Pe primele şase luni ale acestui an societatea a înregistrat o pierdere de 438.497 lei. Cotaţia acţiunilor ROFU a scăzut de la începutul lunii august până în prezent de la 0,11 la 0,1 lei/acţiune.

Ocupanta locului trei la categoria celor mai mari volume transferate a fost ieri "Rompetrol" SA Bucureşti (simbol VEGA) cu 164.500 titluri. Societatea este specializată în fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului. Conform ultimei raportări de la sfârşitul anului 2004 acţionarul majoritar al "Rompetrol" era "The Rompetrol Grup BV" cu o participaţie de 82,36%. Pe primul semestru al acestui an societatea a înregistrat o pierdere de 8.973.998 lei. Conform raportului transmis pieţei, rezultatul negativ obţinut pe primele şase luni se explică prin creşterea cheltuielilor din exploatare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, în condiţiile unei uşoare scăderi a veniturilor din exploatare.

Cotaţia acţiunilor VEGA a scăzut de la sfârşitul lunii iulie până în prezent, de la 0,063 la 0,05 lei/actiune, preţ la care s-a perfectat şi ultimul transfer de luni.

Doi dintre indicii pieţei Rasdaq au înregistrat ieri creşteri. Este vorba despre RAQ C si RAQ I care au cres-cut cu +0,01% şi respectiv 1,51%. Indicele categoriei secunde RAQ II a pierdut -0,66%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb