RASDAQ  Tranzacţii cu 3,1% din acţiunile "Dîmboviţa" Bucureşti

IULIA GROSU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 aprilie 2004

Valoarea transferurilor realizate pe piaţa Rasdaq în şedinţa de miercuri s-a ridicat la 9,7 miliarde de lei, în creştere cu 18% faţă de şedinta precedentă. Cele mai lichide au fost acţiunile "Bega Electromotor" (simbol ELTR), "Banca Comercială Carpatica" (BACR) şi "Dîmboviţa" Bucureşti (DIOV), valoarea transferurilor realizate cu acestea reprezentînd 44% din totalul pieţei.

Indicele Rasdaq Compozit, care are în componenţa sa acţiunile tuturor societăţilor listate pe piaţa Rasdaq a înregis-trat o creştere uşoară de 0,06%, pînă la 1.342 de puncte. Cotaţiile societăţilor listate la categoria întîi a crescut cu 0,33%, situaţie reflectată de aprecierea indicelui RAQ I pînă la 1.533 de puncte.

Singura scădere a cotaţiilor a fost consemnată la secţiunea a doua a pieţei, unde indicele RAQ II a valorat 1.593 de puncte, în scădere cu 0,64% faţă de şedinţa precedentă.

Acţiunile "Băncii Comerciale Carpatica" au atins un nou maxim istoric

Tranzacţiile efectuate ieri cu acţiunile "Băncii Comerciale Carpatica" au avut o valoare ridicată, de 1,5 miliarde de lei, după ce, în şedinţa precedentă, acestea s-au cifrat la numai 370 de milioane de lei.

Cursul acţiunilor a atins în şedinţa de miercuri un nou maxim istoric de 39.000 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul la care a fost efectuată ultima tranzacţie. Cotaţia medie de 38.549 lei/acţiune s-a apreciat cu 3,43% comparativ cu şedinţa de marţi.

Prin intermediul a 17 tranzacţii au fost transferate 41.359 din titlurile BACR.

Un investitor a cumpărat 2,2% din titlurile "Bega Electromotor"

Un investitor a cumpărat un pachet de 1.785.000 din titlurile "Bega Electromotor" Timişoara, reprezentînd 2,2% din capitalul social, la valoarea nominală de 1.000 lei/acţiune. Cotaţia a înregistrat o creştere de 9,89% faţă de şedinţa de luni. Valoarea tranzacţiilor a însumat 1,7 miliarde de lei. "Bega Electromotor" are ca obiect de activitate producţia de motoare, generatoare şi transformatoare electrice. Societatea a preliminat pentru anul 2003 o cifră de afaceri de 329 miliarde de lei, cu un profit net estimat la 7,2 miliarde de lei. Acţionarii majoritari ai companiei sînt Cristescu Marius Valentin, cu o pondere de 42,85% din capitalul social şi "Chimforex", care deţine 33,59% din acţiuni. Cu acţiunile producătorului de încălţăminte "Dîmboviţa" Bucureşti au fost realizate 3 tranzacţii, în valoare totală de 1,1 miliarde de lei. În şedinţa de ieri au fost transferate 241.176 de acţiuni, reprezentînd 3,1% din capitalul social al companiei. Preţul maxim din şedinţa de ieri a fost de 4.600 lei/acţiune, care reprezintă şi maximul atins de titlurile DIOV pînă în prezent. Cotaţia medie s-a majorat cu 21% faţă de şedinţa anterioară şi a ajuns la 4.598 lei/acţiune. Şedinţa s-a închis la cursul minim de 4.500 lei/acţiune.

Compania s-a remarcat printr-o politică de dividend atractivă în ultimii trei ani. Societatea va acorda pentru anul 2003 dividende în valoare de 5,4 miliarde de lei. Acţionarul majoritar al societăţii este "Asociaţia Salariaţilor Dîmboviţa", cu o participaţie de 40% la capitalul social.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb