RASDAQ Tranzacţii de peste 8,8 miliarde lei

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 ianuarie 2005

Pe piaţa Rasdaq au fost efectuate ieri tranzacţii în valoare totală de 8,86 miliarde de lei, cea mai mare parte fiind tranzacţii comune. Toţi cei trei indici s-au apreciat, pe fondul creşterii cotaţiilor la un număr mare dintre simbolurile tranzacţionate. Indicele Rasdaq Compozit s-a apreciat cu 1,46%, Raq I cu 2,61%, iar RAQ II a înregistrat o apreciere de 5,82% faţă de finele anului trecut.

Cei mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a Bursei Electronice Rasdaq a fost "Rompetrol" Bucureşti (VEGA), aces-ta înregistrînd un volum tranzacţionat de peste un milion de actiuni şi o valoare totală a transferurilor perfectate cu acesta de 3,39 miliarde de lei. Cursul mediu la care au fost transferate titlurile VEGA a fost de 801 lei/acţiune, în creştere cu 3,88% faţă de preţul mediu aferent ultimei şedinţe de tranzacţionare din 2004.

Investitoprii şi-au îndreptat atenţia şi către acţiunile operatorului portuar "Socep" din Constanţa (SOCP). Titlurile acestei societăţi au fost transferate în număr de 978.250, la un preţ mediu unitar de 3.471 lei, cu 7,72% mai mare decît cursul mediu aferent sesiunii bursiere precedente. Valoarea tranzacţiilor perfectate cu acţiuni SOCP a fost de 868 milioane de lei.

La categoria a doua a Bursei Electronice Rasdaq, preferatele investitorilor au fost acţiunile "Romportmet" Galaţi (ROMT). Acestea au fost transferate în număr de 7.456, la un preţ mediu de 26.000 lei/acţiune, cu 20% peste preţul mediu aferent sesiunii anterioare.

O evoluţie bună a cursului a fost înregistrată ieri şi de acţiunile societăţii "Danubiana" (DANA), însă pe fondul unui volum mic de tranzacţionare, respectiv 100 de acţiuni. Cursul la care au fost transferate aces-tea a fost de 20.000 lei/acţiune, cu 11,04% mai mare decît cursul mediu aferent şedinţei anterioare.

Titlurile societăţii "Romlux" Tîrgovişte (ROLU) s-au menţinut şi la început de an în atentia investitorilor. Acestea au înregistrat un volum tranzacţionat de 517.500 titluri. Cursul mediu de tranzacţionare a fost de 331 lei/titlu, cu 24,81% mai mare decît preţul mediu aferent şedinţei bursiere anterioare.

Tot în cadrul şedinţei de ieri a fost decontată tranzacţia aferentă ofertei publice de cumpărare acţiuni ale societăţii "Transporturi Grele şi Agabaritice" (AGRO). Ofertantul, societatea "Şoimul Trans Impex", intenţiona să achiziţioneze acţiuni reprezentînd 9,011% din capitalul social al emitentului (17.734 acţiuni). Numărul acţiunilor achiziţionate in cadrul ofertei este de 78, iar valoarea tranzacţiei de 2,73 milioane de lei.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb