RASDAQ "Unirea Shopping Center" a ridicat valoarea transferurilor la peste un milion de euro

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 iulie 2004

Realizarea unei tranzacţii speciale cu acţiunile "Unirea Shopping Center" a ridicat, ieri, valoarea transferurilor încheiate pe piaţa Rasdaq la peste 42 miliarde de lei (un milion de euro). Acţiunile "Unirea Shopping Center" transferate ieri, reprezintă 2,88% din capitalul social şi au avut o valoare totală de 38,42 miliarde de lei (640.458 lei/acţiune). Acţionarii societăţii "Unirea Shopping Center" au decis, în cadrul AGA desfăşurată la sfîrşitul lunii iunie, să îşi răscumpere pînă la 10% din propriile acţiuni, preţul maxim pentru această operaţiune fiind majorat de la 400.000 de lei la 800.000 lei/acţiune. Acţionarul majoritar al societăţii este "Nova Trade" cu 65,43%, alţi acţionari semnificativi fiind "Broadhurst Investment", ce deţine 11,75% şi SIF "Muntenia", cu 9%. Societatea a obţinut anul trecut un profit de 11,73 miliarde de lei care a fost reportat în cea mai mare parte (10,14 miliarde de lei) pentru acest an. Restul a fost repartizat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi şi pentru rezerve legale.

Tot în cadrul şedinţei de ieri s-a închis şi oferta publică de preluare a acţiunilor "Romcom Mixt" Caracal. Oferta a fost lansată de o persoană fizică, Manea Alexandru, care deţine acum 92,15% din acţiuni. Societatea urmează să fie delistată de pe piaţa Rasdaq şi declarată de tip închis.

Cele mai tranzacţionate acţiuni de la prima categorie a Rasdaq au fost cele ale producătorului de îmbrăcăminte "Braiconf" Brăila. Valoarea totală a acţiunilor transferate ieri s-a ridicat la 363 milioane de lei, preţul maxim atins fiind de 51.000 de lei, în uşoară creştere faţă de cel anterior. Acţionarul cu putere de control în societate este chiar Asociaţia Salariaţilor ce deţine 39,94% din acţiuni. Două fonduri de investiţii au cîte 9% din acţiuni, iar alte cinci fonduri de investiţii au acţiuni reprezentînd între 1% şi 5% din acţiuni. Acţiunile "Aker" Brăila, introduse ieri la tranzacţionare după o perioadă de suspendare de aproape un an de zile, au totalizat transferuri în valoare de 105 milioane de lei. Preţul mediu al acţiunilor a fost mai mare decît cel înregistrat acum un an cu 9,83%, ajungînd pînă la 23.000 lei/acţiune. Valoarea nominală a acţiunilor este de 25.000 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb