RASDAQ Volumul de tranzacţii se menţine la un nivel redus

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 februarie 2004

Şedinţa de tranzacţionare de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost caracterizată de o valoare redusă a tranzacţiilor, de doar 5 miliarde de lei (123.200 de euro). Cotaţiile au avut o tendinţă de uşoară creştere pe ansamblul pieţei, dar au scăzut la categoriile I şi a II-a. Indicele general Rasdaq Compozit, care urmăreşte evoluţia tuturor ac-ţiunilor listate, a valorat 1.305,5 puncte, cu 0,11% mai mult decît în şedinţa precedentă. RAQ I, indicele Categoriei I, a coborît ieri cu 0,12%, la 1.339 de puncte, după ce, în şedinţa precedentă, atinsese un nou maxim istoric. RAQ II, indicele similar de la secţiunea a doua a pieţei, a înregistrat cea mai mare scădere, de 1,34%, ajungînd la 1.537,6 puncte.

Titlurile operatorului portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP) au fost cele mai tranzacţionate de la prima categorie. Cele 12 transferuri au valorat 232 milioane de lei şi s-au perfectat la preţuri cuprinse între 1.590 lei şi 1.620 lei/acţiune. Cotaţia medie a scăzut cu aproape 1%, la 1.609 lei/acţiune.

Preţul titlurilor "Rompetrol" Bucureşti (simbol VEGA) a rămas şi ieri la minimul de 850 lei, consemnat în şedinţa de vinerea trecută. Cele 14 tranzacţii din ultima şedinţă au valorat 171 milioane de lei, iar cotaţia medie a scăzut cu 0,38%, la 856 de lei. Societatea deţine circa 14% din acţiunile "Rompetrol Rafinare", ale cărei titluri se vor tranzacţiona, în curînd, la Bursa de Valori.

Cursul acţiunilor "Electromagnetica" Bucureşti (simbol ELMA) a urcat ieri cu 14,65%, înregistrînd o variaţie aproape de cea maximă admisă la prima categorie, de 15%. Cursul a urcat pînă la 2.415 lei/acţiune, cotaţia minimă fiind de 2.400 lei. Cele 7 tranzacţii s-au ridicat la valoarea de 159 milioane de lei. Societatea este specializată în producţia de emi-ţătoare radio-TV, echipamente şi aparate telefonice şi telegrafice. Societatea este deţinută în proporţie de 54,18% de Asociaţia Slariaţilor. SIF "Oltenia" a preluat, anul trecut, 9,99% din titlurile "Electromagnetica" de la fondul de investiţii "Romanian Investment Company". Brokerii spun că este posibil să asistăm în perioada următoare la o tranzacţie importantă cu titlurile ELMA, dată fiind creş-terea accentuată a cursului.

Cele mai tranzacţionate titluri din piaţă au fost acţiunile "Uzinexport" Bucureşti (simbol UZIN). Acestea au făcut obiectul a 17 tranzacţii, în valoare totală de 494 milioane de lei. Cursul a oscilat pe parcursul zilei între 9.600 lei şi 9.800 lei/acţiune, cu un nivel mediu de 9.708 lei, în scădere cu 0,19% faţă de şedinţa precedentă.

"Uzinexport" are ca obiect de activitate contractarea de lucrări şi proiecte industriale şi dispune de un capital social de 14,6 miliarde de lei. Principalul acţionar al societăţii este "Uzin Internaţional" SA, care se află în posesia a 20% din titlurile emise.

Cu titlurile producătorului de lenjerie de corp "Argos Cluj" (simbol ARGO) s-au încheiat ieri 17 tranzacţii, în valoare de 447 milioane de lei. Toate transferurile s-au realizat la preţul de 300.000 lei/acţiune, acelaşi cu cotaţia medie precedentă. Acţionar majoritar al societăţii este Asociaţia Salariaţilor, care deţine, potrivit datelor existente în piaţă, 60% din acţiuni. În ultimele două săptămîni, au fost transferate peste 10% din titlurile emitentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb