RĂZBOIUL CIFRELOR PE LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ A LOCUINŢEI: Cinteză, BNR: "Am dovada că totul este manipulare şi demagogie"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2015

Nicolae Cinteză

Nicolae Cinteză

Piperea reacţionează: "Dintre cele 800.000 de persoane, peste jumătate au fost deja executate"

Tot procesul de elaborare şi adoptare a Legii dării în plată a locuinţei este manipulare şi demagogie, consideră Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), care susţine că deţine cifrele "ce dovedesc acest lucru".

Domnia sa ne-a declarat: "Numărul de persoane invocate în Parlament de domnul Zamfir (n.r. deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, iniţiatorul proiectului) care ar avea credite ipotecare cu restanţe şi pentru care trebuie să facem ceva este de 800.000. De fapt, evidenţele arată că numărul total de CNP-uri care înregistrează credite ipotecare este de 316.052. Din acest total, 177.576 de împrumuturi au fost luate pentru achiziţionarea unui activ imobiliar. Restul sunt credite de consum garantate. Din totalul arătat, doar 32.099 de CNP-uri înregistrează restanţe, 18.585 de împrumuturi din cele 32.099 fiind credite restante contractate pentru cumpărarea unui activ. Restul reprezintă împrumuturi restante luate pentru consum. Este jenant ceea ce se întâmplă. Este o manipulare grosolană nepermisă, care afectează stabilitatea economică a ţării".

Miercuri, în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, domnul Zamfir a afirmat că Legea dării în plată vine în ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot să-şi plătească ratele la bancă pentru că salariile lor sunt mai mici decât erau când au contractat creditul, existând riscul să devină cazuri sociale.

Piperea reacţionează: "Dintre cele 800.000 de persoane, peste jumătate au fost deja executate"

Dintre cele 800.000 de persoane amintite de domnul Cătălin Zamfir, peste jumătate au fost deja executate şi acum sunt date pe mâna colectorilor de creanţe, susţine avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre iniţiatorii proiectului legislativ ca reacţie la afirmaţiile făcute mai jos de Nicolae Cinteză.

Avocatul Piperea subliniază: "Cifra de 800.000 este de la biroul de credit şi reprezintă totalul persoanelor care sunt în situaţia de debitori neperformanţi! Unde este manipularea? Iar începe BNR cu alte cifre decât ale noastre? A uitat ce s-a întâmplat cu numărul de credite în franci elveţieni? Dacă domnul Cinteză spune că cifra restanţierilor cu ipotecă este atât de mică, înseamnă că nu există risc sistemic, pentru că nu are de unde să apară acea pierdere estimată de 2-4 miliarde lei!"

Gheorghe Piperea îi reprezintă pe consumatori în procesele deschise în instanţă împotriva băncilor.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. cintzeaza la alta masa ca la cea din parlament esti pe terminate

    1. Redacţia: Mesajul a fost şters din cauza limbajului licenţios.

      Redacţia: Mesajul a fost şters din cauza limbajului licenţios.

    parca erau 81000 de imprumutati numai in CHF pentru imobiliare.

    Dle Cinteza bancile nu cumva manipuleaza cifrele prezentate ? 

    1. cifrele sunt scoase din chilotii silviei ciornei - daca te prinde amantul"principal" florinache georgescu - te-ai fript cintezoi ....hahahaha

    Hm, daca nea Cinteza are informatiile corecte, e groasa.

    Inca un scandal, alte anchete ...

    Cine e baronul Munchausen, Zamfir sau Cinteza? De unde are Zamfir informatia cu 800.000?  

    1. La cât se agita cinteza și mugurel cred ca e cam ultimul meci pt ei. După promulgarea legii cred ca vom afla multe lucruri neștiute despre acești trădători. Băncile care i-au susținut pana acum, în toate felurile îi vor executa scurt. De -ăsta se zbat ei așa ....vine scadenta.......se mănâncă porcii intre ei.....va fi interesant!

      Cine vorbește de manipulare și dezinformare. Dacă sunt mai putine credite înseamnă ca impactul negativ asupra protejatelor banci neromanesti care-si exporta profitutile cu stiinta dvs. ,pe care îl tot vedeți , va fi mai mic și astfel nu va fi vorba de nici un faliment. Vedeți? Ați început sa vedeți și părțile bune pe care le are legea asupra băncilor iubite de dvs. Apropo noi va plătim sa lucrați la BNR pierdeți cam mult timp cu acest subiect care privește relația dintre banca și client, care așa Cum ați spus pana acum de sute de ori ...nu privește Bnr ul care nu poate interveni în contracte.

      Ha, ha, ha!

      Buna! 

      Cati romani trebuie sa se mai sinucida ca sa o duca bine bancile straine si bancherii grasi ? v-ati pus pe decimarea populatiei ???

    Ce conteaza, domnule Cinteza, ca sunt 800 de mii, sau ca sunt 50? Cati au fost la Colectiv? Si a cazut un Guvern. Acuma, hai sa fim seriosi, nu era de vina Ponta ca au murit peste 50 de romani. Dar a plecat acasa si am un feeling ca va petrece ceva timp si dupa gratii? Ce-ar fi sa ne mai scutiti dvs de calcule exacte? De ce nu ati facut calcule exacte si studii de risc si de impact si de ce dracu mai vreti, inainte sa permiteti bancilor - in special BANCPOST - sa crediteze in conditii de indatorare a imprumutatului de 70%? Cifrele astea nu au contat?

    Si ce conteaza ca sunt 800.000 sau 50.000, atata vreme cat sunt destui care s-au sinucis? Asa mi-as dori sa fiu fata in fata cu dvs si sa va povestesc experienta mea cu una din bancile astea pe care le tineti in brate!!!! 

    VOI - BANCHERII - ati ajuns o specie pe care noi, imprumutatii, O URAM! PENTRU CA NU JUCATI CINSTIT! PENTRU CA SUNTETI IPOCRITI! PENTRU CA, IN ESENTA, NU SUNTETI OAMENI! Vreti sa va spun ceva, domnule? SUNT SCARBIT DE SISTEMUL BANCAR DIN CARE FACEI PARTE DVS! 

    1. Nu face parte ci mai rau - il supravegheaza!!!

      Ipocritii si manipulatorii ar trebui sa-si tina gura, Dan Cristian. Dumnezeu e suz si vede si veti plati toti cei care atentati la economiile oamenilor cinstiti si cumpatati care nu tipa ca li se cuvine.

      Replica lui Piperea e o mizerie avocateasca si doar niste semianalfabeti care nu sunt in stare sa inteleaga o stire sau un contract pot crede gogomania populistului care traieste storcand suferinta si bani din necajiti. 

      Macar atat ar putea sa inteleaga Piperea ca daca e adevarat ca 400 de mii au fost deja executati pe ei nu ii mai vizeaza lege lui Zamfir.  

      Deputatul PNL a mintit, a manipulat si daca isi va preda bancilor terenurile cumparate la Voluntari pentru speculatii se va dovedi si ca si-a facut o lege pentru el si prietenii lui si ca s-a folosit de oamenii cu credite in CHF care sunt cu adevarat in situatie dificila. La puscarie cel putin cu Zamfir dar si cu Piperea si cu pentru manipularea opiniei publice si a pietei imobiliare. 

      Esti P***t. Sau mai bine spus...cat ai incasat pentru postarea asta? N-ar fi mai bine sa te duci la munca decat sa traiesti din postari pe internet la comanda?

    stimate domnule Cinteza. Atunci nu ar fi fost necesar sa va atraga atentia un imbecil ca BCR nu are prezentat raportul de guvernanta corporatista. Daca vreti putem sa va ajutam sa le cititi. Stiti ca absenta acestui raport coroborata impreuna cu existenta unei inadvertente in raportul financiar DUPA semnatura auditorului financiar va insemna o importanta problema de credibilitate?

    Tara e strivita sub valul populismului. Deputatul PNL Zamfir si-a promovat o lege in propriul interes si a prietenului sau Boureanu care au imprumutat sume mari si acim vor sa scape de plata pentru ca nu le-a iesit specula. De aia a zis Zamfir ca e cea mai fericita zi din viata sa de deputat.

    Ar trebui interzis bancilor sa dea credite unor oameni foarte prosti.  

     

    Partea distractiva e ca smecherul de deputat PNL (sper ca partidul sa plateasca la alegeri pentru populistul asta) Zamfir are nu stiu cate terenuri prin Voluntari pe care le-a luat cu credit ca sa le vanda cu specula. O sa dea terenurile si scapa de datorii si tot noi, prostimea, o sa platim diferenta cu dobanzi si comisioane mai mari. Iar aia care au crezut ca sunt smecheri (sau nu s-au incadrat altfel) si au cumparat case cu credit in CHF vor trai toata viata cu chirie. Exact de ce fugeau. 

    1. Bai kolo, tu ce naiba faci?!

      Ti-ai scris interventiile in word si acum le postezi la toate articolele? 

      Nu doar ca le postezi de doua ori, ci si aceleasi postari, la articole diferite!

      Nenorocitule, ii furi pe cei care te platesc ca postac?! 

      Ca sa vedeti ce postaci bramburiti are BNR!A dat srechea in dinozaurii securisti,cred ca au luat spertul in avans de la banci si acum n-au ce sa livreze!

    Tara e strivita sub valul populismului. Deputatul PNL Zamfir si-a promovat o lege in propriul interes si a prietenului sau Boureanu care au imprumutat sume mari si acim vor sa scape de plata pentru ca nu le-a iesit specula. De aia a zis Zamfir ca e cea mai fericita zi din viata sa de deputat.

    Ar trebui interzis bancilor sa dea credite unor oameni foarte prosti.  

     

    Partea distractiva e ca smecherul de deputat PNL (sper ca partidul sa plateasca la alegeri pentru populistul asta) Zamfir are nu stiu cate terenuri prin Voluntari pe care le-a luat cu credit ca sa le vanda cu specula. O sa dea terenurile si scapa de datorii si tot noi, prostimea, o sa platim diferenta cu dobanzi si comisioane mai mari. Iar aia care au crezut ca sunt smecheri (sau nu s-au incadrat altfel) si au cumparat case cu credit in CHF vor trai toata viata cu chirie. Exact de ce fugeau. 

    1. esti tu!

    Imi spune un prieten, dupa ce-a citit articolul:

    „Sa ii spuna cineva idiotului ca, pentru ca au modificat ei Regulamentul bancar, 

    bancile au dat credite ipotecare deghizate in credite de consum si creditele de consum sunt garantate cu imobile. Despre ce vorbim???? Cine pe cine manipuleaza? Eu am luat casa - cum iti explici ca al meu credit de 368000 chf e de nevoi personale????? Asa au facut: au dat mana libera prin acest Regulamentul bancar, bancilor, sa faca acesti hibrizi - credite de nevoi 

    garantate cu ipoteca. Pana atunci, creditele de nevoi se acordau pe 5 ani si nu puteau depasi 20.000 euro. Asa e si acum. Dar atunci au dat drumul.  

    Art. 2. - Acordarea, garantarea şi derularea creditelor destinate persoanelor fizice se realizează pe bază contractuală, în conformitate cu reglementările interne ale împrumutătorilor, aprobate de organele competente conform prevederilor actelor constitutive, în cazul împrumutătorilor persoane juridice române, şi, respectiv, de organele statutare, în cazul sucursalelor împrumutătorilor persoane juridice străine. 

    Art. 3. -(1) Împrumutătorii desfăşoară activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor proprii validate de Banca Naţională a României - Direcţia supraveghere. 

    Reglementari proprii... dar tot Cinteza le-a validat oare?”  

    Este vorba despre  

    Regulament nr. 3 din 12.mar.2007 

    Monitorul Oficial, Partea I 177 14.mar.2007 

    Intrare în vigoare la 14.mar.2007

    privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice. 

    1. Bai kolo mai bine sa stau toata viata cu chirie decat sclav. Sclavul bancilor care esti . Nu vedeti cat de disperati sunt vin cu atacuri la persoana si cu fel si fel de afirmatii. Adica cum am luat 61850 chf si sa ii dau bancii 180000 pt ca am avut ghinion cu spune Preda. Pai bai nenorocitilor ticalosi ce sunteti. Si nu mai purtati voi grija tinerilor manipulatorilor jegosi ordinari , chiar azi am vb cu tineri care nu sunt nici casatoriti si nu au nici credite si nici nu vor sa auda de banci sau credite. Au vazut de ce sunt in stare au fost norocosi ca au fost mai multi prosti inaintea lor si au invatat ce trebuie

    l-ati enervat pe Cinteza sobolanilor. grija mare.

    a fost o dezbatere aseara la TVR si venise un individ extrem de dubios din partea bancherilor care s-a exprimat ca cei care s-au sinucis pt ca nu si-au mai putut plati rata erau "oameni needucati financiar" si din cauza asta au luat credite. si a catalogat drept "ghinion" situatia oamenilor care au platit 5 ani zeci de mii de euro rate si principalul le-a scazut cu 5000 de euro. acesta este nivelul bancherilor, altceva mai bun nu pot produce. cinteza, chelul asta de l-au trimis la TVR, oana petrescu, bogza...acesta este nivelul lor, asta e capacitatea lor intelectuala. acum pot sa inteleg cum parlamentarii au ajuns sa ii considere pe bancheri drept "increzuti"

    1. ce daca se sinucid needucatii? Sa le mearga salariile grase bancherilor ?!!!

    asta e cel mai bun exemplu de - bnr de partea bancilor si contra romanilor

    BNR - ul este atat de blocat in gandire datorita "personajelor" matusalemice care incalzesc scaunele de 25 de ani . Nu cred sa existe sansa de a gasi reactii proactive / pozitive care sa adapteze politica lor la realitatile zilei. Sunt precum vechii patriarhi care nu vor sa se schimbe nimic pt a nu exista riscul sa trebuiasca sa gandeasca si atunci sa se observe ca sunt lipsiti de valoare / inteligenta.

    Domnule Cinteza, v-ati facut de ras in parlament, de supravegheat cred ca mai mult protejati interesele bancilor comerciala in defavoarea clientilor. Cred ca a inceput sa miroasa a " mos" cand intrii in BNR . BNR-ul este cam "stat in stat" nu-l trage nimeni la raspundere plus ca salariatii BNR nu raspund pentru deciziile pe care le iau ( lege votata in parlament pentru a spala pacatele BNR) .

    E timpul sa parasiti acest sistem .

    Apropo pe ce salariu dormiti la BNR ? 

    1. Pe ce salariu se sinucid clientii dvs? Cat primiti sa va simtiti bine si clientii dvs sa se sinucida ???

    Credite luate cu imprumut imobiliar sau cu imprumut de nevoi personale... nu are nicio importanta daca de fapt exista mai putin de 33.000 de restantieri pentru toate tipurile de credite, si nu sute de mii cum s-a spus.

    Cum insa nu ne putem baza 100% nici pe ce spune BNR si nici pe ce spune Piperea, ar trebui sa existe o modalitate independenta prin care sa se poata afla numarul real. Nu ca opinia noastra ar conta, dar macar sa ne facem o imagine reala si sa nu ne lasam manipulati de niciuna dintre parti. 

    Eu personal cred ca este absolut imposibil sa existe 800.000 de credite restante. Daca ar exista atatea credite restante, cate credite ar exista in total? Milioane de credite bancare? In conditiile in care in Romania exista mai putin de 5 milioane de salariati? Asa, fara nicio dovada, as spune ca este mult mai probabil ca BNR sa spuna adevarul. 

    Iar ce spunea domnul Piperea, cum ca ar fi 400.000 de restantieri executati este pur si simplu o elucubratie. Am urmarit piata imobiliara in acest an si ar fi trebuit sa observ ca pe piata bancile au scos la licitatie aproape o jumatate de milion de locuinte. Nu a fost insa cazul nici pe departe, ba chiar exista foarte putine imobile scoase la licitatie.

    Daca sunt atat de putine persoane pt ce urla atat de tare ca este risc sistemic. Poate pentru ca nu vor mai putea vinde creditele firmelor de recuperare cu 10% din valoare. Poate pentru ca este sfarsitul acestor firme de santaj . Aveti spume la gura domnule Cinteza . Sunteti cinic ipocrit si ticalos. Daca bancile ar fi negociat cu debitorii nu cred ca sar fi ajuns aici. Sunteti avocatul camatarilor. Pai cine sa va mai creada. Sper sa produca efecte legea si sa se demonstreze ca nu va da nicio banca faliment si atunci sa va vad reprezentanti ai bancilor si postaci ordinari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb