REACŢIA ASF LA DECLARAŢIILE LUI CHIRIŢOIU: Cristian Roşu, ASF: "Poliţele RCA pe o lună nu vor fi eliminate"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 aprilie 2019

Cristian Roşu: "Toate propunerile de modificare legislativă pe care le vom iniţia, vor fi supuse unei analize si consultări publice. Aşteptăm atunci opiniile argumentate ale tuturor celor interesaţi, inclusiv de la Consiliul Concurenţei".

Cristian Roşu: "Toate propunerile de modificare legislativă pe care le vom iniţia, vor fi supuse unei analize si consultări publice. Aşteptăm atunci opiniile argumentate ale tuturor celor interesaţi, inclusiv de la Consiliul Concurenţei".

Poliţele RCA pentru o lună nu vor fi eliminate, iar asigurarea auto obligatorie va rămâne valabilă pentru fiecare maşină, nu va trece pe persoană, a declarat Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Aceste precizări vin în urma declaraţiilor pe care preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, le-a făcut recent cu privire la poliţele RCA.

Oficialul ASF a precizat că piaţa RCA este o piaţă în consolidare, care necesită unele ajustări, dar nu de sis­tem şi nu are în vedere nici zonarea teritoriului după riscuri, deoarece maşinile circulă prin toate zonele de risc.

Cristian Roşu a adăugat: "Autoritatea de Supraveghere Financiară nu este concentrată doar pe analiza tarifelor de referinţă, ci pe toată problematica pieţei asigurărilor, pornind de la stabilitatea pieţei (indicatorii de solvabilitate SCR şi lichiditate MCR) şi continuând cu conduita asigurătorilor şi a intermediarilor în asigurări".

Referitor la gradul de cuprindere în RCA, el este de peste 90% pentru vehiculele care circulă în mod constant pe drumurile publice. Acel procent de aproximativ 75% este format din parcul rece (nedeplasabil) aflat încă în evidenţele scriptice, precum şi din remorcile care nu circulă tot timpul ataşate de un vehicul. Nu trebuie uitate nici motocicletele care au o circulaţie sezonieră, a mai declarat vice­preşedintele ASF.

"Evident că toate propunerile de modificare legislativă pe care le vom iniţia, vor fi supuse unei analize si consultări publice. Aşteptăm atunci opiniile argumentate ale tuturor celor interesaţi, inclusiv de la Consiliul Concurenţei. Este necesar a fi semnalat că, în acest moment nu lucrăm împreună la nicio propunere de modificare legis­lativă, iar în situaţia când anumite temeri şi semnale există ar trebui discutate cu specialiştii înainte de a le promova în spaţiul public pentru a nu crea emoţii acolo unde nu este cazul", a mai transmis Cristian Roşu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, sâmbătă, potrivit Agerpres, că introducerea poliţelor RCA pe o lună a fost o eroare, pentru că reînnoirea nu se face automat şi în acest fel s-a ajuns la o scădere a gradului de acoperire cu RCA.

"Din ce ştiu anul trecut, de exemplu, tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi - trei ani când am schimbat legea. Şi o eroare cred că a fost faptul că am introdus poliţele de o lună....Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA", a afirmat Bogdan Chiriţoiu la un post de televiziune.

Anterior, la jumătatea lunii martie, şeful autorităţii de concurenţă declara, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a propus mai multe măsuri pentru scăderea preţului RCA, precum încheierea poliţelor pe numele şoferului, nu al proprietarului maşinii, cum este în prezent, dar şi un Cod de conduită între companiile de asigurări şi cele de reparaţii auto, întrucât există situaţii în care service-urile percep preţuri mai mari dacă reparaţiile sunt achitate de asigurători. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb