Reducere peste aşteptări a profitului "Dofasco"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 februarie 2006

Scăderea preţurilor anumitor produse şi cheltuielile mari cu materia primă afectează rezultatele companiei ce va fi preluată de "Arcelor"

Producătorul canadian de oţel "Dofasco" Inc., ce va fi achiziţionat de gigantul european "Arcelor" SA, şi-a diminuat cu 71% profitul în ultimul trimestru din 2005, în condiţiile micşorării preţurilor tablei, dar şi din cauza creşterii preţului energiei şi al materiilor prime. Cîştigul net al companiei a fost de 28,4 milioane de dolari canadieni (24,8 milioane de dolari americani) sau 36 de cenţi/acţiune, de la 96,8 milioane sau 1,25 dolari canadieni în ultimele trei luni din 2004. Piaţa anticipa un cîştig de 93 cenţi/titlu. Vînzările societăţii canadiene au crescut cu 19%, la 1,3 miliarde de dolari.

De menţionat că preţul mediu pe tonă al oţelului exportat de "Dofasco" a scăzut la 758 dolari canadieni în ultimul trimestru din 2005, de la 870 dolari la finele anului 2004. În schimb, costul mediu de producţie al unei tone a crescut cu 5%, la 755 dolari canadieni în perioada analizată.

"Dofasco" - cel mai mare producător de oţel din Canada, va fi preluat de "Arcelor", al doilea producător siderurgic din lume, în schimbul sumei de 71 dolari canadieni/acţiune. "Arcelor" obţine astfel 10% din piaţa nord-americană a oţelului destinat industriei auto. În prezent, "Arcelor" luptă împotriva unei posibile preluări de către "Mittal Steel" Co., cel mai mare producător mondial de oţel. Dacă "Mittal" va cumpăra "Arcelor", "Dofasco" va fi vîndută companiei germane "ThyssenKrupp", care a ieşit din cursa pentru compania canadiană. Acţionarii "Dofasco" au termen pînă în data de 9 februarie să accepte oferta "Arcelor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb