REFERITOR LA DEMISIA LUI MARIUS BOTA DIN ASF  Marius Budăi: "Până acum nu am primit nicio hârtie de la ASF

Gheorghe Iorgoveanu
Politică / 15 noiembrie 2018

Marius Bota

Marius Bota

Deputatul Marius Bota, recent ales de Parlament în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară se află în aceste zile în centrul atenţiei. Conform unor surse din interiorul PSD citate de presă, Marius Bota ar renunţa la funcţia pentru care a candidat şi ar dori să rămână senator. Surse din rândurile social-democraţilor citate de Hotnews susţin că Bota ar demisiona după ce hotărârea Parlamentului va fi publicată în Monitorul Oficial.

În sens strict, Marius Bota nu are cum să demisioneze dintr-o funcţie în care încă nu a fost învestit, chiar dacă a trecut de votul Parlamentului şi hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Până când Marius Bota nu depune jurământul de învestitură, el nu poate fi considerat vicepreşedinte al ASF şi practic nu are cum să demisioneze din această funcţie.

Marius Bota a fost votat în funcţia de vicepreşedinte membru executiv, sectorul instrumente şi investiţii financiare cu 213 voturi "pentru" şi 118 voturi "împotrivă".

De altfel, aceasta este şi părerea deputatului Marius Budăi, preşedintele comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, care a declarat pentru Ziarul BURSA: "Până acum nu am primit nicio hârtie de la ASF şi nici din partea colegului Marius Bota. Ştiu că au existat discuţii cu privire la o eventuală retragere a acestuia, chiar în timpul şi după audierile de la comisii, dar nu am primit nimic oficial. Mai multe informaţii cu privire la acest subiect vă pot oferi cei de la ASF".

Am încercat să aflăm punctul de vedere al celor de la ASF, dar în ciuda apelurilor Ziarului BURSA, nu am primit niciun răspuns.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pai ce ar putea spune asf? Bateti campii cu un juramant! Ce jura astia?! Procedurile pentru cei care depun juramant, dupa cum ati vazut, se fac in plenul Parlamentului! Astia sunt numiti prin hot a Parlamentului si asta se publica in M Of, ce sa spuna un angajat al ASF-ului despre ce vrea sau nu sa faca un numit al Parlamentului, care, daca demisioneaza, tot la Parlament isi depune demisia... asa penibili....!

    1. Ieri a fost numit de parlament.De ce ar demisiona?

      Esti prea subtil. Repeti ce se spune in articol dar nu esti de acord. Nu se intelege nimic din ce spui.

      1. Numirea o face Parlamentul, iar procedura nu presupune niciun juramant de investitura ( si daca ar fi presupus, tot in parlament s-ar fi depus)

      2. Hot de numire se publica in monitorul oficial, data de la care devine efectiv mandatul 

      3 o eventuala demisie se depune la parlament

      In aceste conditii, ce ar fi vrut ziarul Bursa si dl Budai sa afle de la ASF? 

      Calitatea de senator/deputat este incompatibilă cu cea de membru Asf. Omul trebuie sa-si dea demisia din parlament si psd. Pentru asf nu are pregătirea și vechimea necesare si exista precedentul Ciorbea unde Curtea constitutionala a declarat neconstitutionala hotărârea de numire . Daca se intampla la fel ramane pe drumuri, dar la ani lumina de ministerul transpoturilor.

      Dl.Bota nu are de ce sa isi dea demisia, a fost ales pe criterii clare, votat asa cum au fost si pana acum membrii anteriori, dincolo de faptul ca are experienta atat ca senator cat si ca deputat este doctor in economie etc. , are nenumarate initiative legislative si aparitii TV, deci manifesta transparenta si deschidere spre cetateni..acestea sunt articole comandate ..in mod clar de colegii din Maramures care au cosmaruri gandindu-se cu groaza la salariile ce se obtin in ASF...totodata nici cel ce ar trebui sa ocupe in locul lui fotoliul de deputat nu ar fi lasat sa o faca....sa poata accede urmatoarea pe lista din judet...si daca tot nu pot unii "sa isi vada visul cu ochii"...de ce sa il lase pe Bota sa isi urmeze ...destinul?!....dar nu mor caii cand vor cainii...!

      Scrie clar in Oug 93 ca membrii asf nu pot fi parlamentari sau membrii ai unui partid politic.Destinul lui Bota este in mâinile lui: isi demisia din parlament sau de la Asf. Nu am inteles ce legatura au colegii de la Maramures

    Nu mai plangeti atat dupa el. Sa isi dea demisia de peste tot ca oricum nu are ce cauta niciune, dar este inacceptabil ca un nimeni ca asta sa aiba pretentia sa supravegheze piata de capital. Tara fara viitor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb