REPER: România are în prezent cu un milion mai puţini tineri decât la ultimul recensământ

S.B.
Miscellanea / 12 august 2023

REPER: România are în prezent cu un milion mai puţini tineri decât la ultimul recensământ

Reprezentanţi ai REPER, printre care s-au numărat copreşedintele partidului, europarlamentarul Dragoş Pîslaru, precum şi deputatul Cătălin Teniţă, au participat, sâmbătă, la o acţiune stradală prin care au atras atenţia asupra faptului că România are în prezent cu un milion mai puţini tineri decât la ultimul recensământ, precum şi că şomajul în rândul tinerilor a crescut de patru ori în ultimul an, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat, organizaţia de tineret a partidului REPER - REPER Youth - a organizat un flashmob în Piaţa Universităţii.

"Am răspuns cu drag invitaţiei tinerilor REPER de a ieşi cu ei în stradă şi a atrage atenţia asupra faptului că peste jumătate din tinerii României trăiesc în mediul rural, dar nu au acces la oportunităţi, despre faptul că tinerii cu dizabilităţi nu sunt consideraţi suficient de abili încât să fie integraţi complet în societate şi de faptul că în ultimul deceniu 100.000 de tineri au plecat din România. În calitate de preşedinte al Comisiei de Muncă şi Afaceri Sociale în Parlamentul European, politicile de şi pentru tineret sunt o prioritate pentru mine şi am depus eforturi considerabile pentru a le oferi programe şi proiecte prin care pot fi sprijiniţi şi se pot dezvolta. Sper ca România să aibă înţelepciunea de a-şi sărbători noile generaţii prin mai multe fonduri, activităţi şi proiecte dedicate lor", a afirmat europarlamentarul Dragoş Pîslaru, citat în comunicat.

Copreşedinţii REPER Youth, Armand Epurescu şi Tana Foarfă, au motivat şi ei acţiunea stradală.

"Iniţiativa de azi a avut scopul de a le ura un sincer 'La mulţi ani!' tinerilor care se aflau de dimineaţă în zonă, de a vedea dacă rezonează cu mesajele noastre de a creşte implicarea tinerilor în politică, de a oferi mai multe programe pentru sprijinirea sănătăţii mintale în rândul tinerilor, de a încorpora educaţia sexuală în şcoli şi de a trăi într-o Românie pro-europeană", se arată în comunicatul REPER.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. da dar…

    in fata o sa aibe cu mai putin de 4-5 milioane batranet plus 2-3 mil youth ce intra in piata. 

    in urmatorii 15-20 ani piramida populatiei in Romania urmeaza sa se debalanseze din batrani in tineri productivi ca pondere in economie. Pana in 2050 debalansarea o sa fie completa. 

    Contrar ituitiei si proiectiei economice prevazuta de specialisti! 

    Preturile de “consum” acareturi / mancare ca procent din venituri nete vor scadea; veniturile vor cuprinde mai multe bunuri de consum ceea ce inseamna putere neta de consum si sustinere 1-2 copii per cap de familie. Plus ca valul de batranet va lasa mostenire actualilor tineri active multe in piata ca procent din populatie ramasa. 

    Daca includem si riscuri militare in crestere la granita se poate anticipa ceva flux de migranti ce pot contribui pozitiv. 

    s c c r e t 

    1. Stai linistit, e plin de asiatici veniti la munca peste tot in Romania

    foarte bine, tineretul roman merita o infrastructura pusa la punct cum e cea din vest.

    In romania ramai sa faci bani, vrei sa construiesti o cariera..go west, ca angajat esti sclav modern pe plantatia securistilor din romania 

    s.c. spera la cai verzi pe pereti, active derapanate, a caror valoare nu acopera costul debarasarii/demolarii, in anii 2040-2050 durata de viata al oricarui activ mostenit de la tatelu va fi pe final daca nu depasita. 

    Imobiliarele construite acum ghetourile anilor 2050.

    1. active derapanate / depreciere fizica inseamna zone aflate inca in deflatie din trend… inseamna batranet mult in regiunea respectiva ce isi asteapta forma de exit.

      un activ depreciat nu inseamna valoare teren depreciata… periodic ca procent din “valoare” poti infla pretul betonului mai mult sau mai putin fata de inflarea sau deflarea terenului. 

      De fel terenul e cel ce se infleaza exagerat, fiind multiplu de extragere potentiala “randamente” pe zona respectiva. 

      Cat despre “durata de viata” a activelor… este gredit sa consideram “activ” betonul .., activul crud este pe long terenul de sub beton… betonul are o ciclitate de apreciere si depreciere in raport cu “randamentele extrase” din el. Terenul ramane activ brut de unde se pot extrage viitoare randamente. 

      Fiecare Ciclu lung Economic este legat in realitate de fiecare politica - ideologie - economica a unei natii de a extrage / forma … diferite “valori / averi” din terenul natiei respective. 

      In lungul istoriei vedem cum o reginue extrage valoare mai mare din terenuri prin: minerit …. agricultura… taieri paduri … extractie minerale.. toate astea in crestere si descrestere pe zeci de ani ca pondere din piata… simultan la zeci de ani vedem zecii de mii de macarale la orizint ce ridica betoane si zeci sute de macarale ce ridica betoane.., 

      Inflarea “valorii” activelor se poate face prin extractie sau infuzie! Odata regiunea extrage “valoare” din terenuri ca procent din economie… odata prin “infuzie de capital extern” infleaza “valoarea” din terenuri..  

      Periodic o natie / economie trece de la producator net la consumator net…. iar asta va cere abirdari diferite pe balanta economica a tarii. 

      cat despre imobiliarele construite acum ghetourile 2050.., aici in multe “cartiere si dream rezidenturi” ele sunt deja forme de ghetouri prin felul in care autoritatile corupte au inchis ochii si au permis asemenea haiducii. 

      Azi sunt ghetouri noi.. colorate frumos.. cu table de lux (numite si carute pe timpuri) parcate in fata…. “maine” populatia intra in pensie si youthul va hoinari fara loc de munca prin regiunile respective … va incepe sa iasa la suprafata tot ce este urat din oameni.. daca loveste si un soc de somaj de doua cifre regiunile “dreams” vor fii condamnate la minim 5-7 ani de saracie lucie. 

      Un exemplu bun a fost Torino Italia si peste 4000 de satuce intrate in depreciere accelerata la socul trecut de npluri bomba / criza financiara trecuta. 

      s c c r e t 

    bomboana de pe coliva romaniei, va fi educatia sexuala aliniata valorilor occidentale,, ultimul cui in cosciugul natalitatii romanei.

    Bine că sunt speciale și speciali.Stam liniștiți,lucrează pentru noi.

    Un milion mai putini tineri, unii semianalfabeti, altii copii destepti. Dar avem un million de functionari la stat in plus, cu salarii imense si care plimba doua hartii toata ziua si sunt epuizati de atata munca. Aia au salarii immense, prime si sporuri ca la balamuc. Nu doar batranii ci si toata hoarda de pile de la stat tb sustinuta. De cine? De aia care mai si muncesc cate ceva: sectorul privat. Adica aia pe care Ciulaca vrea sa ii extermine cu manie proletara. L-am vazut si pe jmecherul ala de Tudose care in aparenta taie in carne vie si in realitate vine cu o masura care sa le conserve si sa le asigure salarii mari bugetarilor: ca sa nu mai fie discutii ca au prime si sporuri, sa le includa in salarii. Adica dispar dar sunt tot acolo. Cred ca la Braila s-a inventat jmecheria de doi bani care prosteste doar pe prosti nu chiar pe toti.

    din cauza ca s-au inmultit si pidosnicii din asa zisul partid reper

    Atât poate neoliberalismul. Viata e devenit foarte complexa, iar fără speranța ca va fi bine nu prea mai e.

    cine s-ar fi gandit ca exacerbarea sexualitatii, incurajarea promiscuitatii, gender fluiditatea, lipsa oricaror valori morale si coruptia uriasa NU incurajeaza natalitaea? Cine?

    1. Cei mai destepti si speciali ce ne conduc,ca daia sunt in fruntea statului,de aia isi sacrifica vietile muncind pana la extenuare,ca sa le fie noua bine!

      Daia primul turist al tarii lucreaza ba in Argentina,Brazilia,apoi peste mari si oceane in Japonia,Sa ne fie noua bine , 

      Deplasarile pana la Bruxel sunt mai numeroase decat plimbarile la Sibiu chiar daca spunem la orice cerinta doar yes,yes,yes !

      Cred ca la viitoarele alegeri ar fi bine sa alegem presedinte pe ursula sau boreal,macar scapam de cheltuielile unor oameni dedicati muncii pt tara,ca la bruxel,cu exceptia Poloniei,adunarile sunt aprobarile politicii Americane si franco germane de catre niste baieti cu nevestele ce fac si ei o plimbare 

      Atâta timp cand in Romania vor exista GASTI NUMITE POMPOS PARTIDE,CA : PNL,USR ,PMP SI REPER,INTESATE DE TRADATORI AI NEAMULUI ROMANESC,TARA V_A FI IN PERICOL SA DISPARA.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb