Reprezentanţii SIF: Ne-am vinde acţiunile "Banca Transilvania" doar la un preţ foarte bun

Ingird Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2004

Reprezentanţii SIF "Moldova" neagă că ar fi primit anul acesta vreo ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care le deţin la "Banca Transilvania". În piaţa de capital au circulat zvonuri în ultima săptămînă că SIF "Moldova" ar fi vrut să îşi vîndă acţiunile de la bancă.

Sorin Turtoescu, vicepreşedinte al SIF "Moldova", ne-a declarat că nu a primit vreo ofertă de acest gen, în acest an, ci doar anul trecut, cînd mai multe societăţi de brokeraj, ale unor bănci, au oferit sau au solicitat societăţii de investiţii financiare "Moldova" acţiuni "Banca Transilvania". Domnul Turtoescu a precizat că SIF "Moldova" nu a răspuns nici uneia dintre acestea.

În prezent, SIF "Moldova" deţine aproximativ 3% din acţiunile băncii amintite. Societăţile de investiţii financiare nu au nici un motiv să îşi vîndă acţiunile pe care le deţin la bănci, pentru că acestea reprezintă principala lor sursă de venituri. Fiecare SIF a primit anul trecut aproximativ 150 miliarde de lei reprezentînd dividende ale băncilor la care sînt acţionare (BCR, Banc Post, Eximbank). "Banca Transilvania" a acordat dividende anul trecut în acţiuni, aşa cum, de altfel, banca a procedat în fiecare an.

Daniel Manaţe, director de strategie în cadul SIF "Banat-Crişana", ne-a precizat, la rîndul său, că nu există motive să vîndă acţiunile "Banca Transilvania", mai ales că banca are o strategie coerentă şi are perspective bune de dezvoltare. Singura motivaţie pentru care un SIF şi-ar vinde acţiunile "Banca Transilvania", spune domnia sa, ar fi un preţ foarte bun. Domnia sa nu a dorit să precizeze ce preţ pe acţiune ar fi unul "foarte bun"

Acţiunile "Banca Transilvania" au fost tranzacţionate ieri la un maximum 5.150 lei/acţiune, preţ mai mare cu 3% faţă de preţul de închidere din ziua precedentă. Analiştii susţin analiştii că această creştere a fost determinată de impactul pe care l-au avut informaţiile apărute în presă. Reprezentanţii "Băncii Transilvania" au confirmat pentru ziarul "Bursa" că banca austriacă "Raiffeisen Zentralbank Ostererich" a cumpărat de pe piaţă un procent de 1,3% din banca clujeană. În presă a apărut şi informaţai că mai multe fonduri străine de investiţii deţin, fiecare, între 1 şi 1,5% din "Banca Transilvania".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb