Şefa comisiei electorale din cea mai mare economie a zonei euro a declarat că "alegerile anticipate în Germania ar putea să nu fie posibile din cauza lipsei de hârtie", după cum scrie cotidianul britanic The Telegraph.
Ruth Brand, preşedintele comisiei electorale germane, a declarat pentru un post public de televiziune că "este o mare provocare în lumea de azi să achiziţionezi efectiv hârtia şi să execuţi comenzile de tipărire".
Această declaraţie halucinantă vine în contextul în care presiunile politice interne, dar şi alegerea lui Donald Trump în America, l-au forţat pe cancelarul Olaf Scholz să accepte votarea unei moţiuni de cenzură înainte de Crăciun şi posibila organizare a alegerilor anticipate în prima lună a anului viitor.
The Telegraph subliniază că şeful guvernului de la Berlin a cedat presiunilor pentru organizarea de alegeri anticipate, după ce iniţial plănuia să organizeze votul la cinci luni după prăbuşirea guvernului său de coaliţie în această săptămână.
Reacţiile dispreţuitoare nu au întârziat să apară, atât din partea partidelor din opoziţie, cât şi din partea celui mai bine vândut ziar din Germania, tabloidul Bild.
Pentru doamna Brand, care pare să aibă un simţ al ridicolului complet atrofiat, organizarea alegerilor anticipate după o lungă perioadă a sărbătorilor ar fi marcată de "riscuri incalculabile", deoarece partidele trebuie să stabilească listele electorale, alături de alte probleme organizatorice, care par să fie deosebit de grave.
"Trebuie să fim atenţi să nu arătăm ridicoli pe plan internaţional cu o dezbatere la acest nivel", a
subliniat Thorsten Frei, de la Uniunea Creştin Democrată (CDU), în timp ce Carsten Linnemann, secretarul general al CDU a declarat pentru Bild că "declaraţiile făcute de comisarul electoral federal sunt scandaloase şi ruşinoase".
Pragul ridicolului pe plan internaţional a fost trecut, din păcate, de mai mulţi ani, cel puţin de când alianţa de la guvernare, în frunte cu miniştri marcanţi precum Annalena Baerbock sau Robert Habeck, acţionează cu febrilitate pentru distrugerea exhaustivă a economiei şi a ţării.
Friedrich Merz, liderul CDU, l-a caracterizat pe cancelarul Olaf Scholz drept "o acţiune fără valoare" şi a declarat că "Germania nu îşi poate permite să aibă luni de zile un guvern minoritar", după cum scrie The Telegraph.
Scholz a încercat să condiţioneze organizarea mai rapidă a alegerilor anticipate de susţinerea agendei sale legislative de către CDU, însă Merz a refuzat.
Pentru ca alegerile generale să aibă loc înainte de termen, legea germană impune ca un cancelar să piardă un vot de încredere, ceea ce duce apoi la dizolvarea parlamentului.
În cele mai recente sondaje, CDU se află în frunte, cu 33%, urmat de Partidul Social Democrat (SPD) condus de Olaf Scholz şi Alianţa pentru Germania (AfD), ambele cu 16%.
Călin Rechea
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2024, 13:29)
Ieri Slovacia stia sa construiasca socialismul stiintific,era farul calauzitor al tovarasilor.Vorbit ca televizorul,comentatorii trimis la Canal.Societatea spre care tinde suveranistul.Dupa infloritoarea Ungarie sub mareata carmuire suveranista,alta stea in ascensiune.
Azi Germania trebuie sa ne starneasca compasiune.Pana si Ceausescu avea expresii mai blande,capitalismul decadent,vestul...'Am trecut direct la Germania bananiera.
Toata naratiunea din sute de scrieri e despre cum mai bine ne tinem departe de aia spre care aspira oamenii de rand si ne apropiem de valorile alora spre care nu aspira nici macar cei cu astfel de scrieri.Parca nu te-ai duce sa scrii negativist in Slovacia,Ungaria,China,Rusia.N oi indemnam pe altii,le lasam lor binefacerile de acolo.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2024, 23:43)
titlul e o afirmație candidă, preluare după zicerea unei politruce de nivel șapte.