Republica Moldova înăspreşte normele de control al calităţii vinurilor după ce ruşii s-au plâns că "poţi vopsi gardurile cu ele"

F. A.
Internaţional / 23 iulie 2010

Moldova este gata să înăsprească normele de control al calităţii vinurilor livrate în Rusia, pentru că în următorii 10-15 ani ţara nu va reuşi să redirecţioneze exporturile spre alte ţări, scrie Vzgliad, transmite Hotnews. Autorităţile de la Chişinău au reacţionat astfel la criticile aduse la începutul lunii iulie de şeful serviciului rus pentru protecţia consumatorului "Rospotrebnadzor", Ghenadii Oniscenko, care a recomandat moldovenilor "să-şi vopsească gardurile cu vinul roşu" din cele peste 170 de mii de sticle pe care l-au exportat în Rusia. Federaţia este cea mai importantă piaţă de desfacere pentru vinurile moldoveneşti.

"Moldova nu-şi poate permite să renunţe la exportul de vinuri în Rusia şi va respecta toate cerinţele formulate în privinţa livrărilor pe piaţa rusă", a declarat vicepremierul Valeriu Lazăr. El a confirmat faptul că guvernul lucrează la diversificarea pieţei de desfacere, dar că în următorii 10-15 ani nu va fi posibilă redirecţionarea exportului de vinuri de pe piaţa rusă spre alte ţări. "În Uniunea Europeană concurenţa este acerbă, piaţa fiind excedentară. Vinurile moldoveneşti au şanse să se instaleze pe piaţa UE, dar pentru asta este nevoie de timp şi de mijloace pentru promovarea produselor noastre", a explicat Lazăr.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb