REPUBLICA MOLDOVA: Maia Sandu, Occidentul şi România, ţintele predilecte ale propagandei portalurilor pro-Kremlin

D.Ţ
Internaţional / 1 iulie 2021

Maia Sandu, Occidentul şi România, ţintele predilecte ale propagandei portalurilor pro-Kremlin

Preşedinta Maia Sandu şi formaţiunea din care provine, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Occidentul, dar şi România sunt ţintele predilecte ale propagandei portalurilor pro-Kremlin în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, a declarat joi, în cadrul unei dezbateri, directorul Asociaţiei Presei Independente (API) de la Chişinău, Petru Macovei, informează Agerpres.

Macovei a mai afirmat: "Am identificat cel puţin 22 de portaluri pro-Kremlin. Unele dintre ele sunt direct afiliate partidelor proruse (socialiştii şi comuniştii), dar şi altor structuri şi grupuri proruse din Republica Moldova. Altele aparent nu au o asemenea afiliere, însă produsele lor editoriale au foarte clar o tentă prorusă, iar acest lucru influenţează opţiunile alegătorilor din Republica Moldova".

El a prezentat o analiză realizată de API despre interferenţele străine prin media în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de la 11 iulie, în cadrul unei dezbateri prin Zoom cu experţi şi jurnalişti de la Chişinău şi Bucureşti pe tematica dezinformării şi a ingerinţelor externe în procesul electoral din Republica Moldova.

Directorul API a declarat: "Chiar dacă nu este concurent electoral, preşedinta Maia Sandu este ţinta predilectă a mediilor propagandistice ruseşti din Republica Moldova. Ei îşi dau foarte bine seama că, prin prestaţia sa şi prin apelurile sale către populaţie, ea va influenţa cu siguranţă alegerea pe care o vor face cetăţenii la 11 iulie".

Macovei a adăugat: "De asemenea, se speculează că România este tot mai activă în Republica Moldova în contextul alegerilor parlamentare anticipate. Mai mult decât atât, cele mai nocive portaluri proruse au reluat refrenul din campaniile precedente, şi anume că România vrea să introducă practicile fasciste din perioada interbelică aici, în Republica Moldova".

În încheiere, directorul Asociaţiei Presei Independente a adăugat: "Din păcate, presa online, dar şi reţelele sociale au devenit în această campanie electorală un instrument foarte des utilizat pentru manipularea opiniei publice şi pentru transmiterea de mesaje propagandistice şi de influenţă rusească".

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb