Reţetele inspirate în prepararea unor alimente i-ar atrage pe consumatori

V.S.
Miscellanea / 25 septembrie 2023

Nicoleta Tupiţă, dietetician Nestle România

Nicoleta Tupiţă, dietetician Nestle România

Venirea toamnei aduce reluarea stilului de viaţă trepidant, după o

perioadă de concedii, înseamnă reînceperea şcolii pentru elevi şi a cursurilor pentru studenţi, dar toate acestea nu trebuie să însemne renunţarea la un stil de viaţă şi alimentar sănătos, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma unui sondaj global al companiei Nestle, care a inclus aproape 16.000 de cetăţeni din 15 ţări, numai 9% dintre respondenţi au spus că reuşesc să aibă o alimentaţie echilibrată în fiecare zi. Cu toate acestea, aspiraţia spre o alimentaţie sănătoasă este universală, fiind împărtăşită de 9 din 10 respondenţi din fiecare ţară. În mod surprinzător, sondajul a relevat faptul că, cel puţin în aceste 15 ţări, consumatorii aşteaptă cel mai mare ajutor din partea companiilor alimentare, mai mult decât din partea guvernelor, a educatorilor sau a vânzătorilor. Aproximativ 87% dintre cetăţeni au spus că le-ar fi mult mai uşor dacă producătorii de alimente ar prezenta reţete inspirate, care să-i ajute să echilibreze alimentele pe care le iubesc, le-ar oferi opţiuni sănătoase la preţuri accesibile şi i-ar ajuta să găsească astfel de alimente mai uşor.

Nicoleta Tupiţă, dietetician autorizat şi Manager Nutriţie şi Comunicare Internă Nestle România, Bulgaria şi Ţările Adriatice, a declarat că: "Încercând să răspundem acestor nevoi ale consumatorilor, lucrăm atât la nivel de produse, cât şi de servicii care să susţină şi să simplifice alegerile alimentare mai sănătoase. De aceea, am dezvoltat NutriPorţia, metoda nutriţională care îţi arată cantităţile potrivite din fiecare grupă de alimente pentru principalele mese ale zilei. În calitate de cel mai mare producător de alimente şi băuturi din lume, simţim, de asemenea, responsabilitatea de a oferi alimente sănătoase şi delicioase în acelaşi timp. Ne dedicăm acestui lucru îmbunătăţind profilul nutriţional al produselor prin reducerea conţinutului de zahăr, creşterea conţinutului de cereale integrale, legume şi fibre şi adăugarea de vitamine şi minerale, acolo unde este necesar şi fără a face compromisuri în ceea ce priveşte gustul. Insistăm atât de mult pe principiului alimentaţiei echilibrate, cu conţinut variat şi obligatoriu de fructe şi legume pentru că din păcate 27% dintre români nu consumă legume în fiecare zi, iar 52% consumă doar o porţie pe zi, potrivit sondajelor noastre. 30% dintre români spun că lipsa timpului îi împiedică să urmeze o alimentaţie sănătoasă, dar 26% dintre români nu prea ştiu, de fapt, ce reprezintă o alimentaţie sănătoasă. Acestea este motivul eforturilor noastre de a le prezenta românilor principiul NutriPorţia"

Sursa arată că o situaţie oarecum specială o reprezintă "pacheţelul", gustarea de prânz pentru cei ce merg la muncă sau pentru elevi. Sandviciul poate reprezenta o alternativă sănătoasă, dacă are în compoziţie ingredientele potrivite. Nu trebuie să evitaţi pâinea, atât timp cât aceasta este integrală, pentru că oamenii consumă pâine de grâu, secară, mei, încă din epoca preistorică. E bine de ştiut că şi dacii consumau pâine de mei sau de grâu, şi chiar făceau mămăligă din făină de mei, pentru că porumbul a fost introdus în regiunea ţării noastre abia prin secolul al XVII-lea.

În comunicat se mai arată că un sandvici echilibrat trebuie să conţină pâine integrală, proteine sănătoase (fâşii de carne sau peşte gătite în casă, ouă sau brânzeturi, chiar şi paste de leguminoase), precum şi legume. Astfel, le veţi da celor mici o gustare completă care conţine şi carbohidraţi, şi proteine, şi fibre vegetale. Adăugaţi şi un fruct, de preferinţă local sau în sezon sau un pod de palma de fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune de pădure, caju) şi veţi obţine gustarea nutritivă, potrivită nevoilor nutriţionale specifice copiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb